Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова ОДА Валентин Резніченко провів особистий прийом громадян

10 березня 2015 - 13:37

Чотирнадцять відвідувачів за три години прийняв сьогодні голова облдержадміністрації Валентин Резніченко під час особистого прийому громадян. У зустрічах брали участь також керівники структурних підрозділів. Очільник регіону впевнений у необхідності проведення подібних заходів. За його словами, так він ще краще може зрозуміти найбільш больові проблеми суспільства.

Наприклад, інвалід 1-ої групи Олександр Казидуб нарікав на якість медичного обслуговування в Якимівському районі. Він страждає важкою формою церебрального паралічу і потребує постійного лікування.

- У нас у районі справжній «кошмар» у медицині. Нікому нічого не потрібно. Неможливо достукатися ні до кого. Належного лікування не отримую, незважаючи на всі звернення та прохання. Я ж не винен, що я інвалід. Із 42 років життя 32 провів у лікарнях. Звертався по допомогу в різні інстанції, в тому числі районну адміністрацію, але ніде не знайшов підтримки, - розповів Олександр Казидуб.

Голова облдержадміністрації запевнив, що скоро в районі буде призначено нового керівника, який зможе змінити ситуацію.

- Протягом тижня в Якимівському районі буде новий голова районної адміністрації. Це буде молодий та ефективний керівник. Упевнений, що ситуація кардинально зміниться. Ми будемо разом стежити, щоб закон виконувався і всі, хто потребує, отримував допомогу, - заявив Валентин Резніченко.

Питання беззаконня та корупції в контролюючих органах на зустрічі з керівником регіону порушив підприємець Юрій Гордон. Він стверджує, що в  Державній архітектурно-будівельній інспекції України в Запорізькій області змушують укладати контракти про надання консалтингових послуг, а в разі відмови проводять перевірки.

- У місцевій ДАБІ працює налагоджена корупційна схема. Щоб отримати якісь документи, пропонують звернутися до фірми, яка поруч знаходиться, або безпосередньо до керівника інспекції. Всі питання готові вирішувати за гроші. Я відмовився в цьому брати участь. Мені стали надходити погрози. В таким умовах бізнес не може працювати в принципі, - поділився Юрій Гордон.

Голова ОДА закликав звернутися до прокуратури та міліції й обіцяв взяти це питання на особистий контроль.

- Такого свавілля в Запорізькій області не буде. Запевняю, що не залишу цю проблему без уваги. Давайте разом викорінимо цю корупційну схему. Крім того, підготуйте документ, у якому будуть викладені всі факти зловживань. Особисто віддам його Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, - наголосив керівник регіону.

Прийоми громадян з особистих питань стануть регулярними, підкреслив Валентин Резніченко. Вичерпну інформацію щодо їх проведення можна отримати у  відділі роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації за телефоном 239-03-53 або особисто (перший поверх адміністративної будівлі облдержадміністрації за адресою: м. Запоріжжя, пр. Леніна 164, кабінет №104).

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України