Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валентин Резніченко: «Забезпечення обороноздатності області, роботи підприємств та соціальної стабільності – мої головні задачі»

12 березня 2015 - 15:11

Так відповів під час своєї першої прес-конференції голова облдержадміністрації Валентин Резніченко на запитання про те, які завдання поставив перед ним Президент при призначенні на посаду. З журналістами також спілкувалися перший заступник голови ОДА Григорій Самардак та заступник голови ОДА (стажування) Едуард Гугнін.

Скориставшись форматом вільного спілкування, журналісти поставили керівнику обласної виконавчої влади чимало запитань – від особистих до глобального характеру. Багато з них стосувалися кадрової політики в органах влади як обласного, так і районного рівнів. Валентин Резніченко пояснив, що основні вимоги, якими він керується при відборі кадрів, - сплав досвіду і молодості, наявність живого мислення, відсутність корупційних скандалів.

- Ми попросили депутатів, громадськість на місцях дати свої кандидатури на посади голів райдержадміністрацій. Над цим питанням працює група людей, вони вивчають анкети, проводять співбесіди. Орієнтовно впродовж тижня більшість кандидатів на голів райдержадміністрацій будуть представлені, - повідомив очільник області.

Кілька днів тому неабиякий резонанс викликала інформація про те, що всі начальники департаментів і управлінь облдержадміністрації вимушені були написати заяви на звільнення.  Валентин Резніченко пояснив логіку своїх дій: «Фактично це уряд області, тож я запропонував написати заяви, як це робиться при зміні керівника. Тепер я з кожним проводжу співбесіди, роблю висновки і даю оцінки. Я не буду махати шаблями. Професійні, з чистою репутацією залишаться працювати. Ті керівники, які замішані у корупційних скандалах, будуть звільнені, а на їх місце прийдуть люди, які не були у владі і мають чисту репутацію».

Одним із своїх першочергових завдань голова облдержадміністрації ставить реформу структури  органів виконавчої влади. Адже лише сильна, професійна, ефективна команда здатна відповідати на ті виклики, які стоять перед областю в нинішній складній економічній та суспільно-політичній ситуації.

-  Звертаюся до громадськості, журналістів, запоріжців: дайте нам кредит довіри і трохи часу, щоб ми могли сформувати команду і почали працювати. Наразі все відбувається в ручному режимі, а потрібно налагодити системну роботу, - зазначив Валентин Резніченко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»