Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Готовність до попередження та оперативного реагування на надзвичайні ситуації залишається на порядку денному

12 березня 2015 - 16:35

Готовність до попередження та оперативного реагування на надзвичайні ситуації залишається на порядку денному

Підбито підсумки роботи обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за 2014 рік на селекторному засіданні, яке провів директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.

Посадовець повідомив, що комісією було розглянуто низку питань щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в літній та осінньо-зимовий періоди, підтоплень, пропуску льодоходу, повеней та паводків, запобігання загибелі людей на водних об'єктах, стану санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, виконання різного роду протипожежних заходів, підготовки місць масового відпочинку людей на водних об'єктах та інші важливі питання забезпечення безпеки життєдіяльності населення області.

Володимир Шлея зазначив, що минулого року комісія вирішила питання про надання фінансової допомоги за рахунок резервного фонду обласного бюджету на загальну суму 1 млн. 135 тис. грн. для ліквідації надзвичайних ситуацій природного характеру в Бердянську та Приазовському районі, а також для попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру в Степногірську Василівського району.

У ході наради було відзначено ефективну роботу комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Бердянська, Мелітополя, Енергодара, а також Василівського, Веселівського, Великобілозерського, Кам'янко-Дніпровського, Михайлівського, Пологівського, Приазовського, Приморського та Чернігівського районів.

Члени комісії також затвердили План підготовки органів управління, установ та організацій до комплексної перевірки Державною службою України з надзвичайних ситуацій щодо реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту у липні 2015 року.

Відповідно до Плану головам міст обласного значення та райдержадміністрацій, профільним департаментам та службам області доручено розробмим та реалізувати цільові програми у сфері попередження надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, оперативного реагування на них, захисту населення і територій від їх наслідків . Також серед важливих заходів – проведення тренувань для перевірки готовності оперативно-чергових та диспетчерських служб в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій; перевірка готовності системи оповіщення з допомогою учбово-тренувальних сигналів, перевірка засобів аварійного енергозабезпечення апаратури зв'язку та оповіщення, усунення можливих недоліків.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»