Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний проект надасть додаткову допомогу для вимушених переселенців, які проживають у регіоні

13 березня 2015 - 12:56

Запорізьку область відвідав міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» Хендрік ван Зіл, який відвідав низку об’єктів, реконструйованих у рамках Проекту.

Першим з них став гуртожиток для вимушених переселенців у селі Нововасилівка Приазовського району. Гість оглянув стан та якість завершених ремонтних робіт та поспілкувався з його першими мешканцями. Наразі тут можуть оселитися 47 людей. Але за умови проведення всіх можливих ремонтних робіт гуртожиток може вмістити 146  мешканців.

Пан Зіл обговорив з вимушеними переселенцями питання побуту, мінімального набору речей першої необхідності, соціальної адаптації, які можуть надані в якості гуманіторної допомоги.

Наразі вирішується питання ремонту ще одного об’єкта в Приазовському районі, що дозволить забезпечити переміщених осіб більш комфортними умовами проживання.

Хендрік ван Зіл також зустрівся з вимушеними переселенцями, які мешкають у геріатричному центрі Давидівської сільської ради Якимівського району, та пообіцяв надати можливу допомогу у розв’язанні їх проблем.

Крім цього, міжнародний менеджер ознайомився з роботою наукового ресурсного центру зі сталого розвитку при факультеті соціології та управління Запорізького національного університету, який став першим в Україні.

Студенти та аспіранти розповіли про можливості, які їм надає Проект, про участь у практичних тренінгах, семінарах, виїзди до громад-партнерів, що дозволяє їм на практиці  вивчати досвід самоуправління, соціальної мобілізації громад.

Предметом уваги високого гостя став ще один об’єкт, який став результатом реалізації Проекту -  «Мобільна лабораторія» Запорізької області. Організація-  розпорядник лабораторії ТОВ «ЛюксІнвестПроект» поінформувала про проведення 289 енергетичних аудитів у 10-ти районах області, продемонструвала можливості обладнання та принципи його роботи.

Пан Хендрік ван Зіл високо оцінив результати діяльності Проекту в Запорізькій області, особливо відзначив активність громад, що є запорукою реальної самоорганізації населення та децентралізації влади. Практичним  підсумком його поїздки стало рішення про надання додаткової допомоги для забезпечення потреб вимушених переселенців.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки