Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Процес надання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами буде спрощено

13 березня 2015 - 13:48

Директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій провів нараду з питань отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами та подання декларації про відходи. У заході взяли участь податківці, санепідеміологи, представники екологічної інспекції та підприємств області, громадськість.

Сергій Карпій повідомив, що 20 лютого завершилося публічне обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження проекту Порядку надання дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, Порядку подання декларації про відходи та її форми».

Його прийняття, за словами посадовця, допоможе значно спростити процес надання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, запровадити механізм подання декларацій про відходи, що створить умови для дерегуляції у цій сфері. Мається на увазі, що суб’єкти господарювання, що утворюють незначну кількість відходів, і які врегулювали поводження з ними належним чином, подаватимуть декларацію про відходи, не отримуючи дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з ними.

Учасники заходу обговорили основні аспекти взаємодії між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, що займаються підготовкою та видачею дозвільних документів, а також розглянули можливість обміну інформацією про суб’єктів господарювання, які отримуватимуть такі дозволи.

Особлива увага під час наради була приділена пакету документів, необхідному для отримання дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами  - від заяви і відомостей про склад та властивості відходів до висновків санітарно-епідеміологічної експертизи щодо об'єктів поводження з відходами; строком надання такого дозволу, переліком підстав для відмови в його наданні або анулювання документу дозвільного характеру.

Фахівці та експерти пояснили представникам підприємств, як правильно заповнювати декларацію про відходи.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України