Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорожники усувають наслідки зими на автошляхах області

16 березня 2015 - 09:19

Дорожники усувають наслідки зими на автошляхах області

Зимовий період залишив на дорогах області  негативний відбиток у вигляді значних руйнувань верхнього шару асфальтобетонного покриття. Тому ліквідація ям залишається першочерговим завданням для дорожніх працівників області.

Над його виконанням минулого тижня і зосередилися працівники філій ДП «Запорізький облавтодор». На замовлення Служби автомобільних доріг у Запорізькій області дорожники з метою збереження покриття доріг від подальшої руйнації та зменшення вірогідності виникнення аварійних ситуацій на автошляхах області виконували роботи з аварійного ямкового ремонту. Щоб не порушити технологію його проведення, роботи велися тільки в ті дні, коли цьому сприяли погодні умови.

Загалом за минулий тиждень відремонтовано 3061 кв. м дорожнього покриття. Над ліквідацією ям щоденно працювали в середньому 18 бригад. Здебільшого роботи виконувались на автодорогах загального користування державного значення.

На ділянках доріг, на яких ліквідація ямковості була неможливою через відсутність матеріалів, працівниками ДП «Запорізький облавтодор» за погодженням з Державтоінспекцією встановлено попереджувальні дорожні знаки:  1.10 «Нерівна дорога», 1.12 «Вибоїна», 5.30 «Рекомендована швидкість» або знаки 3.29 «Обмеження швидкості».

Крім того, наразі тривають роботи з прибирання сміття, вирубки зарослів та ремонту бар'єрного огородження. На дорогах державного значення за кілька останніх днів було встановлено й замінено 88 дорожніх знаків та встановлено 29 напрямних стовпчиків.

Також розпочато підготовку доріг до захисту від весняних повеней. Для попередження скупчення води на дорозі та полосі відводу, що може призвести до перезволоження дорожнього полотна та негативно вплинути на стан покриття автомобільних шляхів, філіями виконуються роботи з розчищення водопропускних труб та водовідвідних каналів.

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області просить водіїв поставитися з належною увагою і розумінням до дотримання швидкісного режиму на ділянках проведення дорожніх робіт.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України