Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міністерство економіки на місці вивчає проблеми запорізьких підприємств

16 березня 2015 - 14:17

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж, перебуваючи з робочою поїздкою в Запоріжжі, у супроводі першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Самардака відвідав металургійні підприємства: ПАТ «Дніпроспецсталь»,  ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

Урядовець оглянув виробничі цехи підприємств, ознайомився з основними напрямами, показниками їх фінансово-господарської діяльності, зокрема темпами росту промислового виробництва, обсягом реалізації тощо.

Керівники кожного з промпідприємств поінформували про проблемні питання. Так, для ПАТ «Дніпроспецсталь» на сьогодні гострими є питання, які стосуються коригування Запорізькою митницею ГФС України митної вартості імпортованих товарів, що закуповуються підприємством як за непрямими, так і за прямими контрактами, а також введення додаткового митного збору, що вкрай негативно позначиться на собівартості виробленої металопродукції, а значить і погіршить загальну економічну ситуацію на заводі.

Для Запорізького титано-магнієвого комбінату нагальним є вирішення проблемних питань проведення закупівель відповідно до чинного законодавства – ситуацію ускладнює постійне коливання іноземної валюти та стрімке зростання цін. Також для заводу важливою є необхідність коригування цілей Стратегічної програми розвитку і технічної модернізації виробництва через існування певних проблем у взаємовідносинах між Україною та Росією, а також труднощі з розміщенням замовлень на великих машинобудівних підприємствах Сходу України внаслідок проведення АТО.

ПАТ «ЗАЛК» на сьогодні потребує врегулювання судових процесів щодо права власності на підприємство, забезпечення охорони майна заводу та найголовніше – відновлення виробництва.

Керівники підприємств обговорили із заступником Міністра можливі шляхи розв’язання проблемних питань,  перспективи розвитку та модернізації виробничих потужностей тощо. 

У рамках своєї робочої поїздки Руслан Корж сьогодні також планує ознайомитися з діяльністю «НВК «Іскра»,  ПАТ «Запорізький автомобільний завод» та ПАТ «Мотор Січ».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України