Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майже 940 мільйонів гривень надійшло до загального фонду бюджету області протягом 2014 року

19 березня 2015 - 13:13

Така сума становить 100,3 % затвердженого на рік бюджету. Про це під час публічного представлення звіту про виконання обласного бюджету за минулий рік повідомив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь. За словами посадовця, у порівнянні з 2013 роком надходження збільшилися на 43,4 млн. грн. або на 4,8 %.

У повному обсязі до обласного бюджету із державного надійшли:  дотація вирівнювання у сумі 831,9 млн. грн. та додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів – 105,4 млн. грн.

Цільові державні субвенції склали 2 184,7 млн. грн. або 93,7 % до плану. З них 1 869,9 млн. грн. було спрямовано на виконання державних програм соціального захисту та соціального забезпечення, а також на надання допомоги,  пільг та субсидій окремим категоріям населення.

Загалом 314,8 млн. грн. витрачено на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів; придбання матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії; здійснення заходів щодо соціально – економічного розвитку окремих територій; будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах; придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги; погашення заборгованості  з різниці  в  тарифах на теплову  енергію, послуги з централізованого водопостачання та  водовідведення; часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Як зазначив Сергій Медвідь, виконання показників доходної частини обласного бюджету дало можливість профінансувати затверджені заходи та соціальні програми. За рахунок цих коштів утримувалося 200 бюджетних установ регіону.

У загальному обсязі видатків обласного бюджету без урахування субвенцій з державного бюджету видатки на освіту минулого року склали  660,2 млн. грн. (35,4 % загального обсягу видатків), охорону здоров’я –  830,7 млн. грн. (44,5 %), соціальний захист та соціальне забезпечення – 178,7 млн. грн. (9,6 %),  культуру і мистецтво – 64,5 млн. грн. (3,5 %), фізичну культуру і спорт – 23,7 млн. грн. (1,3 %), трансферти територіям (інші субвенції) – 8,1 млн. грн. (0,4 %).

Протягом 2014 року в рамках Регіональної програми будівництва, реконструкції, модернізації об’єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення в області завершено роботи з реконструкції гінекологічного корпусу перинатального центру; Хортицького навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру в Запоріжжі (площа прибудови - 19,86 кв. м.), покрівлі Пологівського обласного притулку для дітей (площа покрівлі - 455,72 кв. м.). Також здійснювалася реконструкція будівлі обласної філармонії та обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у  Запоріжжі. Погашено кредиторську заборгованість за виконані роботи на об’єкті «Газопостачання села Новоуспенівка Веселівського району. Міжселищний газопровід високого тиску ІІ категорії». Розпочато будівництво котелень на альтернативному паливі (пелетах) у Веселівському та Преславському психоневрологічних інтернатах.  

У рамках профільної програми погашено кредиторську заборгованість з виплати первинного внеску по іпотечних житлових кредитах на будівництво чи придбання громадянами доступного житла.

Крім того, за рахунок коштів загального та спеціального фондів обласного бюджету територіям області виділено субвенцію в розмірі 21,5 млн. грн., з яких використано 14,6 млн. грн. або 68 %. Кошти спрямовані на підтримку вимушених переселенців,  реалізацію Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – II», реалізацію інвестиційних проектів, проведення ремонтних робіт, робіт з реконструкції та будівництва на об’єктах соціально-культурної сфери;  природоохоронні заходи тощо.

  Загалом протягом року фінансування заходів різних програм здійснено на суму 106,3 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області