Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В умовах реформи очікується рекордна кількість отримувачів субсидій

24 березня 2015 - 14:12

Спрощення системи надання житлових субсидій населенню розглянули учасники всеукраїнської селекторної наради, яка відбулася під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.  У запорізькій студії працювали посадовці облдержадміністрації та облради на чолі з головою ОДА Валентином Резніченком.

Звертаючись до керівників територій, Глава уряду наголосив на необхідності проведення на місцях змістовної інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо вдосконалення процесу надання соціальних пільг.

На сьогодні житловими субсидіями вже користуються 1,2 млн. сімей в Україні. Протягом року планується збільшить кільеість отримувачів пільг до 4 мільйонів.

- Це майже 10 мільйонів громадян. На ці цілі передбачено 25 мільярдів гривень. Надзвичайно важливим на сьогодні є донесення до кожної людини інформації про можливості  оформлення та отримання субсидії. За це на територіях повинні персонально відповідати голови облдержадміністрацій, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Міністр соціальної політики України Павло Розенко нагадав про ключові моменти реформи надання субсидій, зокрема скасування багатьох обмежень щодо майнового стану осіб, встановлення автоматичного принципу нарахування субсидії, оформлення лише двох документів – заяви та декларації про доходи, на підставі яких призначатиметься субсидія.

За даними Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації, в області на 01.03.2015 житлову субсидію отримують 51,5 тис.сімей на загальну суму 45,2 млн.грн.

В  умовах підвищення цін і тарифів на оплату житлово-комунальних послуг, з урахуванням реформи надання житлових субсидій та пільгового забезпечення населення  очікується рекордна кількість отримувачів житлових субсидій за 20 років - до  232 тис. сімей.  Додатково  громадяни, які втратять право на пільги з урахуванням  доходів (близько  138 тис.осіб.), будуть мати право на житлову субсидію. 

Департаментом уже проведено організаційну роботу щодо  обміну даними про доходи громадян, які звертаються за  призначенням субсидії, в електронному вигляді між місцевими  управліннями праці та соціального захисту населення та центральним рівнем бази даних  Державної фіскальної служби.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області