Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетна децентралізація вже дала результати

24 березня 2015 - 15:29

Бюджетна децентралізація вже дала результати

Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час всеукраїнської селекторної наради щодо стану виконання місцевих бюджетів. Запорізьку область представляли голова облдержадміністрації Валентин Резніченко, його перший заступник Григорій Самардак та голова обласної ради Віктор Межейко.

Глава Уряду повідомив, що після проходження першого етапу бюджетної децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли. З початку року  до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 13 мільярдів гривень, що на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

- Це далеко не межа. Завдяки нашій спільній роботі та реальній боротьбі з корупцією, запуску економіки фінансовий результат буде кращий. Зараз дуже багато залежить від єдності країни. Президент і Прем'єр-міністр працюють, як одне ціле. Більшість парламентської коаліції підтримує складні, але правильні рішення Уряду і Президента. Нам зараз вдалося налагодити не просто діалог, а результативну роботу. Така злагоджена робота має  бути й на рівні керівників обласних адміністрацій. Нам потрібна злагоджена і єдина команда, яка несе відповідальність за долю країни, що зіткнулася з найбільшими викликами у своїй історії, - зазначив Арсеній Яценюк.

Прем’єр нагадав керівникам областей про доручення публічно звітувати про використання коштів місцевих бюджетів. За його словами, це доручення поки що не виконано.

Виправити ситуацію кожна область повинна протягом місяця. На сайтах обласних державних адміністрацій має бути опублікована вся інформація про використання коштів:  скільки грошей отримано і на які основні статті їх спрямовано.

Слід зазначити, що Запорізької облдержадміністрації це не стосується. На офіційному сайті ОДА у щоденному режимі оновлюється інформація про надходження та використання бюджетних коштів.

За повідомленням Департаменту фінансів облдержадміністрації, станом на 23 березня до загального фонду бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження доходів у обсязі 2358,4 млн.грн.

До загального фонду Державного бюджету надійшло 1449,5 млн.грн. доходів, що на 375,5 млн.грн. або на 35% більше, ніж за відповідний період минулого року.

У березні ц.р. до Державного бюджету мобілізовано 1047,4 млн.грн. У порівнянні з відповідним періодом лютого надходження зросли у 2,7 раза.

До загального фонду бюджету області надійшло 908,6 млн.грн. доходів, що становить 23,4% від річної  суми, затвердженої  місцевими  радами,  або 104,9% від плану трьох місяців. Перевиконання плану становить 42,5 млн.грн.

У березні ц.р. до місцевих бюджетів надійшло 276,5 млн.грн. або 92,8% плану на місяць. У порівнянні з відповідним періодом лютого надходження збільшилися на 24,7 млн.грн. або на 9,8%.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області