Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Послуги водопостачання споживачам Василівського району надаватимуть місцеві комунальні підприємства

24 березня 2015 - 15:44

Питанням водопостачання Василівського району була присвячена нарада, яку провів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Максим Шахов.

Послуги водопостачання та водовідведення споживачам Василівського району наразі надає КП «Облводоканал», використовуючи власні та орендовані мережі, споруди тощо.  Відповідні договори оренди були укладені протягом 2007, 2008 та 2009 років у зв’язку з незадовільним фінансово-економічним станом місцевих водоканалів.

Оренда цілісних майнових комплексів дозволила надавати послуги за тарифами, нижчими від собівартості, за рахунок перерозподілу доходів та витрат у цілому по КП «Облводоканал».

Разом з тим, через постійну несплату послуг водопостачання підприємствами Бердянська та несвоєчасним переглядом тарифів комунального підприємства фінансовий стан «Облводоканалу» значно погіршився.

За результатами фінансово-господарської діяльності збитки підприємства за минулий рік склали 14,6 млн. грн., у тому числі по Василівському, Таврійському та Степногірському цехах – 9,3 млн. грн.

Саме тому, за словами Максима Шахова, постало питання припинення договорів оренди майнових комплексів водопровідно-каналізаційного господарства.

Учасники наради розглянули можливість скасування договорів оренди цілісних комплексів  Василівки та Дніпрорудного зі створенням в цих населених пунктах місцевих комунальних підприємств з водопостачання та водовідведення.

Однією з умов створення комунальних підприємств є капітальний ремонт, модернізація та будівництво водопровідних та каналізаційних мереж, очисних споруд із застосуванням енергоощадного обладнання та з урахуванням необхідної потужності.

На виконанні цих робіт за рахунок коштів обласного бюджету наполягли представники  Василівської райдержадміністрації та місцевих рад.

За результатами наради вирішено, що КП «Облводоканал» спільно з Василівською райдержадміністрацію розробить графік створення місцевих комунальних підприємств, після чого він буде наданий на погодження до облдержадміністрації та обласної ради.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області