Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іноземні партнери допоможуть переселенцям знайти роботу

24 березня 2015 - 16:32

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан зустрілися з представниками місії Ініціативи по Укріпленню Громадської Довіри (UCBI).

Іноземні гості зазначили, що їх прибуття до Запорізької області обумовлено вирішенням питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, налагодженням зв’язків з керівництвом області, громадськими та волонтерськими організаціями та подальшою співпрацею з питань зайнятості та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Для надання адресної допомоги, за словами представників місії, передбачені короткострокові мікрогранти. Фінансова допомога також розрахована на підтримку переселенців, які бажають відкрити власну справу, організацію дошкільної освіти, налагодження сприятливих відносин між переселенцями та місцевими громадами тощо.

Ігор Мещан поінформував представників делегації про основні заходи, спрямовані на підтримку та допомогу внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, посадовець повідомив, що минулого року була розгорнута потужна кампанія з компенсації оплати житлово-комунальних послуг вимушеними переселенцями. На сьогодні ці заходи тривають, в обласному бюджеті закладено відповідні кошти.

Едуард Гугнін, у свою чергу, зупинився на проблемах працевлаштування переселенців, а також запропонував іноземним партнерам підтримати фінансово ідею створення в регіоні невеликих приватних дитячих садків. На думку посадовця, такі установи не тільки забезпечать дітей дошкільним вихованням, а й нададуть можливість певній кількості внутрішньо переміщених осіб офіційно працювати.

За підсумками зустрічі представники місії Ініціативи по Укріпленню Громадської Довіри  повідомили, що в рамках своєї робочої поїздки відвідають райони області з найбільшою кількістю переселенців, оберуть головні напрямки роботи, після чого обговорюватимуть можливу співпрацю вже з місцевими радами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області