Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валентин Резніченко: «Ми готові надати місцевим виробникам вигідні торгові точки, якщо вони зможуть утримати ціни на продукти»

24 березня 2015 - 20:25

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Валентин Резніченко зустрівся з місцевими виробниками продуктів харчування, які об'єднані в проект «Купуй запорізьке – обирай своє». У нараді також взяв участь міський голова Запоріжжя Олександр Сін. Підприємці наголошували на необхідності з боку влади активізувати підтримку запорізьких товаровиробників.

Керівник регіону виступив з пропозицією розробити якомога швидше програму надання запорізьким виробникам нових вигідних торгових точок, аби ті могли продавати товари власного виробництва без зайвих посередників. Натомість місцевий бізнес візьме на себе гарантії щодо стримування цін на продукти харчування. Тобто, торговельна націнка має бути зафіксована и не повинна змінюватися в залежності від коливань на ринку. А власне націнка має складися тільки з витрат на логістику та надбавки виробника. Завдяки цьому споживач отримає можливість придбати якісні товари місцевих виробників за низькою ціною з перших рук.

- Ми готові піти запорізьким виробникам назустріч. Не хочу фіксувати абсолютні ціни на продукти, а пропоную розробити формулу за якою буде визначатися вартість таким чином, аби ціни на них зростали повільніше, ніж це відбувається зазвичай. Якщо місцеві підприємці будуть згодні, то ми готові виділити їм нові вигідні торгові місця під проект «Купуй запорізьке – обирай своє». Це має стати саме тим партнерством бізнесу та влади, що дасть реальний ефект. Якщо згодні, то вважайте, що ви вже отримали найкращого лобіста. Наприклад, в обласному центрі це можуть бути не тільки кіоски КП «Преса», а й інші точки продажу. Більше того, хочу поширити цей досвід на райони та інші міста Запорізької області. Головне, щоб це були виробники Запорізького регіону. Не просто місцева реєстрація, а щоб виробництво було розташоване на території нашої області, - заявив Валентин Резніченко.

Представники місцевого бізнесу позитивно сприйняли ініціативу голови ОДА и погодилися взяти участь у проекті.

Міський голова Олександр Сін також всебічно підтримав ідею очільника регіону. Вже до кінця поточного тижня сторони домовилися залагодити формальні питання та приступити до практичної реалізації проекту.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області