Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відвідав британський політик

30 березня 2015 - 10:18

Член палати лордів британського парламенту, представник Лейбористської партії Джон Квентін Девіс зустрівся з керівництвом області та провів прес-конференцію для запорізьких журналістів. Пан Девіс перебував в Україні з важливою місією – вивчав ситуацію в зоні АТО для доповіді у Великобританії. Протягом кількох днів політик перебував на лінії фронту, відвідав Слов'янськ, Піски, Водяне, спілкувався з військовими та місцевими жителями. Супроводжував  його на Донбасі народний депутат України Дмитро Лубинець. Про свої враження Джон Квентін Девіс розповів під час  зустрічі в Запорізькій облдержадміністрації.

- У першу чергу мав намір дізнатися, що відбувається після підписання Мінських угод. До речі, я перший британський політик, який офіційно побував на цих територіях, на лінії фронту. Ми у Великобританії дуже стурбовані існуючим конфліктом та прийняли непрості рішення щодо введення санкцій проти Російської Федерації за їх підтримку та участь у цьому конфлікті. Сьогодні особисто переконався в тому, що Мінські угоди не дотримуються в тій частині, що тривають обстріли із стрілецького озброєння. Ми бачили і чули це в Пісках Донецької області. Бачив все і чув особисто. Це не заморожений конфлікт, а абсолютно живий фронт з обстрілами і всіма супутніми ситуаціями. Переконатися особисто - це моє основне завдання, аби я міг говорити колегам у британському парламенті та уряді про те, що тут дійсно відбувається. Буду розмовляти з ними про побачене. Також буду мати розмову з нашим послом в Україні і з міністрами на наступному тижні. Моя інформація має вплинути на подальшу процедуру прийняття тих чи інших рішень з боку Великобританії, - заявив Джон Квентін Девіс.

Заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Гугнін висловив упевненість, що робота в зоні АТО європейських політиків такого високого рівня стане вагомим аргументом на користь України на Заході.

- Візит британського політика важливий для Запорізької області, бо на сьогодні наш регіон є прифронтовим. Ми знаємо, що Великобританія є сильним європейським лобістом, тому ми сподіваємося, що приїзд політиків такого рівня дозволить нам посилити інформаційну війну проти Росії. І по-друге, зміцнить розуміння того, що Росія дійсно є країною агресором. На сьогоднішній момент потрібно не тільки розуміння, а й конкретні дії, - наголосив Едуард Гугнін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області