Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Усі повинні мати можливість скористатися перевагами спрощеного порядку надання субсидій»

30 березня 2015 - 12:52

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Самардака відбулася обласна селекторна нарада з питань удосконалення системи надання населенню субсидій на послуги ЖКГ.

Посадовець нагадав, що у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на газ та електроенергію Уряд у лютому ухвалив постанову про  спрощення порядку надання субсидій.  Як наслідок, очікується суттєве зростання її отримувачів.

-  Ми проаналізували ситуацію з наданням субсидій протягом 1995 – 2014 років. Найбільше отримувачів було у 1996 році – 210 тисяч. Цього року, за прогнозами, очікується збільшення цього числа до 320 тисяч, це майже п’ята частина всього населення області. Можна уявити, наскільки зросте навантаження на органи соціального захисту, який масштаб роботи потрібно виконати. Тому органи влади на місцях повинні вжити вичерпних заходів, щоб усі люди могли скористатися наданими їм перевагами, - наголосив Григорій Самардак.

Директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан поінформував, що у лютому цього року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримували 52 тис. сімей (біля 7%), середній розмір якої становив 326 грн. Для них надання субсидії продовжується автоматично. За новим порядком для призначення субсидії потрібно лише два документи – заява і декларація про майновий стан. При цьому скасовуються всі обмеження щодо майнового стану крім здійснення одноразовї покупки на суму, що перевищує 50 тис. грн.  Термін надання субсидії збільшується до 12 місяців. Ще одне нововведення – претендувати на субсидію можна за наявності боргу за послуги ЖКГ, який потрібно лише рестуктуризувати та вчасно сплачувати поточні рахунки. Ці зміни, за словами посадовця, набирають чинності з 1 травня.

Перший заступник голови ОДА Григорій Самардак акцентував увагу керівників міст та районів на необхідності злагоджених дій на місцях та дав конкретні доручення. Зокрема, має бути налагоджено широку інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням, організовано гарячі телефонні лінії, забезпечено роботу органів соцзахисту в необхідному обсязі, надавачі послуг ЖКГ до 15 квітня повинні забезпечити виготовлення бланків для відправлення споживачам тощо.

- Ми знаємо, яка у нас складна ситуація. Пріоритетно перше наше завдання – забезпечення миру і спокою. Але об’єктивні економічні фактори – зростання цін, тарифів, коливання валюти – покладають на нас підвищену відповідальність за добробут населення. Ми маємо зробити все, щоб люди відчули турботу влади. Хочу підкреслити, що виконання цього завдання буде контролювати не лише уряд, керівництво держави. Насамперед  будуть контролювати наші люди, - заявив Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»