Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі музиканти – володарі Гран-Прі фестивалю «Акорди Хортиці»

30 березня 2015 - 13:11

Завершився ХV Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», який став значною подією культурного життя Запорізького краю. За 15 років проведення у фестивалі взяли участь майже 6 тисяч юних музикантів віком від 7 до 17 років з України, Білорусі, Росії, Німеччини, Австрії, Чехії, Сербії, Китаю, Південної Кореї, США.

«Акорди Хортиці» - один з небагатьох дитячих музичних форумів, на якому талановиті діти мають унікальний шанс – виступати в якості соліста з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії.

У ХV Міжнародному конкурсі-фестивалі, який тривав протягом п’яти днів,  до мистецьких змагань долучилися  500 обдарованих дітей з  Чехії, США та 13 областей України.

Учасники демонстрували виконавську майстерність у таких номінаціях: соліст з оркестром, академічний сольний спів,солісти-інструменталісти гри на фортепіано, духових, струнно-смичкових інструментах, ансамблі: вокалістів, піаністів, народних, струнно-смичкових, духових та ударних інструментів. У рамках фестивалю проведено відкриті конкурси «Юний концертмейстер» та «Сольфеджіо й теорія музики». У цьому році збільшилась кількість учасників номінації «Вокальні ансамблі» та «Струнно-смичкові інструменти».

Учасників та перможців на церемонії урочистого закриття Міжнародного конкурсу-фестивалю привітав заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Володарем Гран-Прі став вокальний ансамбль «Viva del Canto» Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди, керівник Оксана Братцева. Колектив отримав у подарунок планшет та змогу презентувати своє вокальне мистецтво у концертному залі ім. М.І. Глінки обласної філармонії.

Лауреати ХV Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» нагороджені дипломами.

Після церемонії нагородження переможців відбувся концерт лауреатів з академічним симфонічним оркестром обласної філармонії під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»