Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь готується до форуму

2 квітня 2015 - 15:23

Стан підготовки до проведення майбутнього обласного молодіжного форуму  «Соціальна мобілізація молоді для збереження єдності та розвитку Запорізького краю» розглянули учасники засідання координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту при голові облдержадміністрації. Захід відбувся під головуванням заступника голови ОДА Едуарда Гугніна.

Начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова повідомила, що в рамках форуму, який відбудеться 20 травня, планується проведення пленарного засідання та робота шести секцій: «Молодь і суспільство. Від соціальної ініціативи до дієвих кроків», «Волонтерська діяльність – старт професійної кар’єри молоді», «Можливості молоді у міжнародному просторі», «Тренінг з військово-прикладної підготовки молоді», «Інтелектуально-ділова гра «Разом до мети!» та «Творча майстерня».

Робота секцій буде спрямована на розвиток та втілення інноваційних ідей та проектів обдарованої молоді в соціальній сфері; залучення молоді до реалізації проектів нової Стратегії розвитку Запорізького краю; навчання й стажування, набуття практичних навичок пошуку та створення міжнародних молодіжних проектів; практична підготовка юнаків та дівчат до захисту Батьківщини (проводитимуться майстер-класи по оволодінню пневматичною та автоматичною зброєю, стрілецькі заняття в тирі, тренінги з надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій) тощо.

Подібний форум, як зазначила Наталія Власова, вже проводився управлінням молоді, фізичної культури та спорту ОДА минулого року. За результатами його проведення були напрацювані рекомендації, які ввійшли в основу проекту цільової обласної програми з реалізації державної молодіжної політики «Молодь Запорізького краю».

На такий конструктив та продуктивну роботу організатори форуму сподіваються і цього року. Для системної взаємодії молоді регіону та органів виконавчої влади,  створення  проектів і програм з урахуванням соціально-політичних змін, які відбулися в країні, такі заходи планується проводити щорічно.

Члени координаційної ради також розглянули план проведення молодіжних заходів з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, реалізацію соціальних проектів за ініціативи молодіжних трудових колективів підприємств регіону.  Також було підбито підсумки роботи, спрямованої на популяризацію здорового способу життя у молодіжному середовищі, зокрема підсумки всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», у якій Запорізька область посіла друге місце та отримала сертифікат на встановлення трьох спортивних майданчиків –  один планується встановити в Запоріжжі у Парку Перемоги, ще по одному – в Мелітополі та Енергодарі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят