Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільські громади розширюють свої соціальні ініціативи

2 квітня 2015 - 15:47

На засіданні обласної координаційної ради з питань реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» підбито підсумки ІІІ фази Проекту за перший квартал поточного року.

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олексій Литвин, відкриваючи захід, підкреслив важливість реалізації Проекту в регіоні.

- Головна його цінність – це те, що з допомогою європейських структур створюються життєздатні громади. За час реалізації Проекту в області створено 49 громад, які реалізували свої соціальні ініціативи в різних сферах на 13 млн. грн. Це реальний результат, який позначився на рівні життя населення, - зазначив Олексій Литвин.

Реалізація ІІІ фази розпочалася в цьому році, у рамках якої впроваджуються проекти місцевих громад 12 районів. Про перші підсумки діяльності поінформував координатор Проекту в Запорізькій області Олександр Рябий.

Посадовець повідомив, що пріоритетами розвитку громад у третій фазі керівництвом ЄС/ПРООН затверджено енергоефективні інфраструктурні мікропроекти, а саме: енергозбереження та енергоефективні заходи; охорона здоров’я; водопостачання/каналізація; утилізація сміття; а також економічний компонент, який передбачає створення кооперативних сільськогосподарських об’єднань для спільної обробки землі, вирощування плодово-овочевих культур,  молочно-сирні кооперативи тощо.

Конкурсною комісією відібрано 10 районів на участь у звичайному  та енергоефективному компонентах: Бердянський, Веселівський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Розівський, Якимівський, Гуляйпільський, Приморський, Чернігівський, Оріхівський. У кожному з них у свою чергу визначено по чотири сільські ради для участі в проекті.

Учасниками економічного компоненту стали Токмацький та Пологівський райони, де відбір сільрад-учасників ще  триває. З усіма районами та  40 сільськими радами підписано угоду про партнерство.

Запорізька обласна рада, як підкреслив Олександр Рябий, першою в Україні прийняла Обласну цільову програму «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» на 2015-2018 роки. Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 14 797 787 гривень, у тому числі 1 479 778 гривень - кошти обласного бюджету.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят