Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Клюєв: « Уряд не залишить постраждалих від Новобогданівської трагедії напризволяще»

23 серпня 2006 - 12:49

Віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв на зустрічі з жителями сіл, постраждалих від надзвичайної ситуації на артбазі поблизу Новобогданівки, повідомив, що Прем'єр-міністр України Віктор Янукович і очолюваний ним Уряд гарантують виконання всіх зобов'язань щодо ліквідації наслідків цієї трагедії.

Зокрема, він зазначив: на засіданні Кабміну, що відбудеться в середу, 23 серпня, питання про забезпечення цих заходів розглядатиметься першим.

- Віктор Федорович Янукович доручив мені прискіпливо контролювати перебіг подій, - сказав Андрій Клюєв. - Він вимагає інформувати його особисто про поточні результати робіт.

Зустріч із сельчанами відбулася просто неба біля палацу культури села Новобогданівка. Нагадаємо, що Віце-прем'єр-міністр під час стихійного мітингу напередодні, коли жителі навколишніх сіл перекрили рух на залізниці та автошляху Харків-Симферополь, вимагаючи реальних дій з боку виконавчої влади, пообіцяв взяти участь в загальних зборах громадян вже наступного дня, в ході яких з'ясувати всі їх вимоги та виробити конструктивні підходи до вирішення наболілих проблем. Виконуючи своє зобов'язання, Андрій Клюєв прилетів до Новобогданівки. На цю зустріч також прибули голова ОДА Євген Червоненко, народні депутати Олександр Пеклушенко та Олександр Козуб, перший заступник голови обласної ради Олександр Клєпаков, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Мелітопольської райдержадміністрації, Новобогданівської сільради.

Жителі сіл Новобогданівської сільської ради та ближніх поселень Михайлівського і Веселівського районів, яких біда не оминула стороною, подали представнику Уряду свої вимоги щодо проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. В їх числі значились такі, як: повна ліквідація складів військової частини А 2985 до 1 грудня 2006 року, матеріальна допомога в розмірі 50 тис. грн. на кожного члена постраждалої родини, безкоштовне медичне забезпечення жителів, оздоровлення дітей тощо.

Посадовець уважно вислухав представників сільських громад і зібрав всі їх вимоги.

- Жоден пункт з цих документів, - показав Андрій Клюєв письмові звернення людей, - не залишиться поза увагою Кабміну. Ми ретельно вивчимо всі питання і будемо конструктивно їх вирішувати вже найближчим часом. Повірте, Уряд не залишить постраждалих від Новобогданівської трагедії напризволяще.

Прощаючись з громадою, віце-прем'єр-міністр запевнив, що відтепер стане тут частим гостем і регулярно звітуватиме перед сельчанами про результати виконання намічених заходів.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі