Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Здравниці області готуються до курортного сезону

14 квітня 2015 - 12:25

Здравниці області готуються до курортного сезону

З наближенням літнього сезону активізувалася робота щодо забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей. Про хід підготовки до оздоровчої кампанії йшла мова під час всеукраїнської селекторної наради, у якій взяв участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

За словами посадовця, в 2015 році планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку  95 тис. 656 дітей (58,5 % від загальної чисельності дітей шкільного віку). Це суттєво менше ніж у минулому році, коли цими послугами було охоплено 125 тис. 174 дитини (76,5%  відповідно).

Такий стан пов’язаний з відміною фінансування  за рахунок    Фонду соціального страхування по тимчасовій утраті працездатності видатків, які не мають страхового характеру (фінансування оздоровлення у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, санаторно-курортного лікування та підтримки оздоровчих закладів). Це призводить до зменшення як кількості дітей шкільного віку, які можуть оздоровитися,  так і мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Торік за рахунок цих коштів у регіоні здійснювалася підтримка 33 закладів, де отримали послуги понад 10 тис. дітей.

Крім цього, в поточному році внесено зміни до Податкового кодексу в частині відміни звільнення від сплати податку на землю для дитячих санаторно-курортних закладів незалежно від їх підпорядкування. Збільшення податкового навантаження  на дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, відсутність з боку держави гарантій рентабельного їх функціонування  демотивує власників таких закладів розвивати їх та взагалі відкривати.

Тим не менше, запевняє Ігор Мещан, дитяча оздоровча кампанія в області відбудеться. 

На даний час  планують надавати послуги з оздоровлення та відпочинку   199 закладів (на  137  менше, ніж у 2014), з них: 38 – позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку; два–  санаторного типу; 159 – пришкільних таборів. Не передбачено цього року відкриття наметових містечок.

Усі ці заклади вже здійснюють необхідні ремонтні роботи.

За оперативною інформацією, планують провести державну атестацію  17 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку комунальної та приватної форми власності. На сьогодні 52 заклади ввійшли до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

На фінансування дитячої оздоровчої кампанії 2015 року з обласного бюджету передбачено спрямувати 16756,7 тис. грн. (на 1 млн. 946 тис. 600 грн. більше у порівнянні з 2014), з бюджетів міст і районів області -  8799,32 тис. грн.  (на 1 млн. 3380 тис. грн. більше), залучених коштів  - 29000,0 тис. грн.

За оперативними даними станом на 10.04.2015, фінансування оздоровчої кампанії з урахуванням усіх джерел складає    54 млн. 556 тис.  грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області