Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада намагається дійти до кожного ветерана

20 квітня 2015 - 16:49

Напередодні відзначення 70-ї річниці закінчення Другої світової війни заступник голови обласної державної адміністрації Едуард Гугнін під час робочої поїздки зустрівся  з ветеранами війни – жителями міста Бердянськ, привітав їх з Днем Перемоги та вручив пам’ятні подарунки. Під час спілкування з посадовцем згадав минуле Завальнюк Микола Антонович – 1926 року народження, інвалід війни І групи. Його призвали до лав Радянської Армії у 1943 році, після звільнення м. Бердянська. Микола Антонович закінчив школу молодших командирів, самовіддано воював, був поранений, Перемогу зустрів неподалік столиці Чехії  - міста Праги.

Після капітуляції Німеччини він брав участь у війні з Японією, до 1950 року продовжував військову службу в м. Порт - Артур. Нагороджений бойовими орденами і медалями. З 1953 року Микола Антонович сумлінно працював на кабельному заводі в м. Бердянськ. Має трудовий стаж 48 років, громадський активіст, є членом  міської організації ветеранів України.   

Є певна схожість у бойовій біографії іншого учасника зустрічі Морозова Михайла Архиповича, інваліда війни ІІ групи, який теж народився у 1926 році.

В травні 1944 року він потрапив на  фронт, воював піхотинцем у Прибалтиці, після одужання від поранення став артилеристом. Перемогу зустрів у Латвії. Має бойові ордени й медалі. Після війни продовжував службу в армії на Далекому Сході водієм. Повернувшись до рідного міста, майже все трудове життя, до пенсії, працював водієм в АТП-12306. Загальний трудовий стаж Михайла Архиповича налічує 48 років.

Едуард Гугнін у розмові з ветеранами висловив їм щиру вдячність за  ратний і трудовий подвиг, запевнив, що турбота про людей, які у буремні воєнні роки захистили незалежність нашої Батьківщини, підняли її з руїн залишається для керівництва обласної влади  найголовнішим  із завдань.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області