Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Едуард Гугнін: «Кожен ветеран повинен відчути турботу»

22 квітня 2015 - 12:09

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін під час засідання організаційного комітету з підготовки та проведення телемарафону «Пам'ять», присвяченого 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Цього року ця унікальна – єдина в Україні такого роду благодійна акція відбудеться 15-й раз і має свою особливість. У день проведення телемарафону – 8 травня в одному залі зустрінуться юнаки 40-х років і юнаки сьогоднішні, які пройшли випробування в зоні АТО, що символізує спадковість бойової слави поколінь.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан, на даний час в області проживають 5800 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Статус учасників бойових дій у зоні АТО наразі отримали лише 85 військовослужбовців, хоча вже демобілізовано понад 1800, що пов’язано зі складністю оформлення документів.

Едуард Гугнін акцентував увагу на тому, що учасники АТО, на відміну від ветеранів, наразі не об’єднані в громадські організації, тому потрібно дуже уважно поставитися до складання списків запрошених і організації їх доправлення на захід.

Традиційно, зібрані під час телемарафону кошти будуть спрямовані на адресну допомогу найбільш  потребуючим  ветеранам, членам сімей загиблих, у тому числі учасників АТО.

- Треба розуміти, що коштів цього року ми зберемо мало. Адже найбільші традиційні благодійники – потужні підприємства – перераховують величезні суми на забезпечення оборони. Але гідне вшанування пам’яті та подвигу наших героїв не вимірюється грошима. Органам влади на місцях поставлено завдання відвідати стовідсотково всіх учасників бойових дій. Їх залишилося небагато, а в трьох районах немає зовсім. Тому головне – кожен ветеран повинен відчути турботу, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Грошові внески приймаються на поточний рахунок: "Обласний Фонд соціальної підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги", розрахунковий рахунок №26009000095659, код ЄДРПОУ 20520262, МФО 300023, ПАТ "Укрсоцбанк" м. Запоріжжя з позначкою "Благодійний внесок у фонд телемарафону "Пам'ять", назвою підприємства (організації або установи) із зазначенням міста або району.

Промислові товари для ветеранів війни приймає обласний Фонд милосердя та здоров'я за адресою: 69035, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 51; 233-67-66 (телефон-факс), т. 34-04-18,  продукти харчування - обласна організація Товариства Червоного Хреста за адресою: 69063,    м. Запоріжжя, вул. Горького, 4-а; 224-43-28 (телефон-факс), т. 764-28-92.

З питань щодо участі в благодійній акції слід звертатись до штабу телемарафону, який діє при Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, за адресою: 69063, м. Запоріжжя, вул. Дзержинського, 48, телефони для зв’язку: 764-41-45; 764-16-27 (телефон-факс); 63-35-55; 283-07-46; 764-40-11.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання