Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вшанування пам’яті військовослужбовців, які були в перших лавах ліквідаторів аварії на ЧАЕС

23 квітня 2015 - 16:28

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся урок мужності: "Ми пам’ятаємо вас, герої Чорнобиля", присвячений 29-й річниці Чорнобильської катастрофи, за участю ліквідаторів-чорнобильців, військовослужбовців, учасників АТО, представників влади і громадських організацій, духовенства

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся урок мужності: "Ми пам’ятаємо вас, герої Чорнобиля", присвячений 29-й річниці Чорнобильської катастрофи, за участю ліквідаторів-чорнобильців, військовослужбовців, учасників АТО, представників влади і громадських організацій, духовенства.

Присутні вшанували світлу пам’ять загиблих і померлих чорнобильців хвилиною мовчання.

- Щороку в ці квітневі дні ми вшановуємо пам’ять тих, хто ціною свого життя зупинив Чорнобильську катастрофу, віддаємо данину шани живим. Подвиг ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи залишиться в пам’яті нинішніх захисників Вітчизни, адже основні роботи з локалізації та ліквідації Чорнобильської катастрофи випали на долю особового складу Збройних Сил: понад 210 військових частин і підрозділів загальною чисельністю 340 тисяч військовослужбовців брали участь у ліквідації наслідків аварії, - зазначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов.

У ліквідації наслідків аварії взяли участь до 16,5 тисячі жителів області, левова частина з них – військові Запорізького гарнізону.

За словами директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Владислава Мороко, незважаючи на складне соціально-економічне становище, російську агресію на сході країни, обласна влада робить усе можливе для соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а також громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а це комплексне медико-санітарне забезпечення і лікування, надання якісного медичного обслуговування, - зазначив посадовець .

Про події під час  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС своїми спогадами поділилися й самі ліквідатори-чорнобильці - підполковник у відставці Олександр Башлай, капітан другого рангу у відставці Євген Пєгов.

Офіцери розповіли про умови виконання завдань з ліквідації аварії на ЧАЕС, проведення дезактивації 30-кілометрової зони.

Також під час заходу відбулося нагородження ліквідаторів-чорнобильців та воїнів-учасників АТО  грамотами обласного військового комісара.

Присутні переглянули документальну стрічку про мужність і героїзм ліквідаторів-чорнобильців під час виконання урядового завдання з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також