Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У двомісячник з охорони рибних ресурсів порушення не припиняються

24 квітня 2015 - 09:45

У двомісячник з охорони рибних ресурсів порушення не припиняються

За повідомленням Запоріжрибоохорони, у рамках проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів у 2015 році здійснюється  цілодобове чергування на нерестовищах з метою запобігання незаконного вилову водних біоресурсів. Інспекторами постійно проводяться  спільні рейди  з працівниками Головного управління МВС України в Запорізькій області,  управління ветеринарної медицини в Запорізькій області,  з громадськими  інспекторами.

У результаті цих заходів за період заборони виявлено 215 порушень правил рибальства, у тому числі 78 грубих, нараховано збитків на суму 19 тис. грн, виявлено 89 порушень, пов’язаних з  незаконним  придбанням чи збутом водних біоресурсів на офіційних та стихійних ринках міста; вилучено 11 тонн водних біоресурсів; з ознаками злочину викрито одне правопорушення на суму 7,225 тис.грн.; вилучено 72 одиниці заборонених знарядь лову; затримано 6 тонн протизаконно вилучених  водних біоресурсів та сім плавзасобів.

Також забезпечено контроль за підтримкою рівня води та добовими коливаннями. Наповнення водосховищ здійснено майже до нормального підпірного рівня, добові коливання знаходяться в межах допустимої норми (до 15 см на добу).

На даний час умови для нересту задовільні, загибелі плідників чи ікри не спостерігається.

Крім того, для підвищення ефективності природного нересту заплановано встановлення 6100 штучних нерестовищ, у тому числі: у Каховському водосховищі – 2000, Запорізькому водосховищі –4100.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також