Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для системного вирішення питань учасників АТО створюється координаційна рада

14 травня 2015 - 15:23

З цього приводу заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін провів нараду за участю представників обласного військкомату, військових частин, волонтерських та громадських організацій, які опікуються питаннями учасників АТО. Посадовець повідомив, що одна з останніх нарад Президента України з керівниками областей була присвячена вирішенню питань учасників АТО.

- Проблем дійсно більше, ніж ми можемо розв’язати. Наприклад, у нашій області лише 125 військовослужбовців отримали посвідчення учасників АТО, а були  учасниками 7,5 тисячі, 2200 уже мобілізовані. Таким чином значна частина людей не отримує належні їм пільги. Багато питань виникає житлового характеру, щодо отримання земельних ділянок тощо. Тому Президент поставив задачу створити координаційні ради при облдержадміністраціях, - повідомив Едуард Гугнін.

 Учасникам наради було запропоновано висловити своє бачення створення корд ради, яка стала би реальним робочим органом. Заступник обласного військового комісара полковник Михайло Логвінов порушив питання увічнення пам’яті загиблих учасників АТО. За його словами, у сільських районах встановлюють пам’ятні дошки загиблим землякам, а в місті Запоріжжі з цим проблеми. Крім цього, щодо питання присвоєння статусу учасника АТО офіцер запропонував клопотати про передачу цих повноважень з міністерського рівня, де все гальмується, на місцевий – обласним військовим комісаріатам.

У ході обговорення учасники пропонували напрямки, якими повинна опікуватися коордрада. Зокрема, мова йшла про виділення земельних ділянок, забезпечення медичної та психологічної реабілітації,    соціальні виплати, працевлаштування, отримання освіти, патріотичне виховання. Окремої роботи потребують сім’ї загиблих воїнів. Для цього, на думку деяких учасників наради, необхідно створити комітет, за прикладом афганців, який би систематизував проблеми таких родин та виробив механізм їх розв’язання.

За підсумками наради Едуард Гугнін доручив направити листи в усі запорізькі військові частини з проханням надати пропозиції щодо діяльності координаційної ради та визначити своїх представників. При цьому він наголосив, що не слід відкладати цю справу в довгий ящик, а приблизно через тиждень зібратися за круглим столом та визначитися з основними напрямками.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями