Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Посівна кампанія в області майже завершена

19 травня 2015 - 14:38

Хід весняно-польових робіт розглянули учасники всеукраїнської селекторної наради, яку провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський. Запорізьку область на заході представляв директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

Високопосадовець повідомив, що, на жаль, не всі області встигнуть закінчити весняно-польові роботи до кінця травня. Найбільше з об’єктивних причин відстають Донецька та Луганська області. Крім того, не вкладаються у визначені терміни Херсонська, Дніпропетровська, Тернопільська та Чернігівська області. Посівна кампанія в цих регіонах продовжиться і на початку літа.

Запорізька область досягла успішних показників - весняно-польові роботи виконані на 99%.

Як повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький, ярі зернові та зернобобові культури посіяні на площі 220 тис. га або 94 % до прогнозу, в тому числі: кукурудза на зерно посіяна на площі 33,4 тис. га, гречка – на площі 731 га, просо – на площі 9 тис. га. Крім того, соняшником  засіяно 437 тис. га та соєю – 11,1 тис. га.

Наявна волога забезпечує нормальний розвиток посівів озимини та появу дружніх сходів ранніх ярих зернових та пізніх теплолюбних культур.

Посіви озимих зернових культур на сьогодні знаходяться в доброму та задовільному стані на площі 604 тис. га (90 % від загальної площі посіву), в слабкому та зрідженому стані - 65 тис. га (9,7 %), загинули – на 1,7 гектара.

На посівах ярого ячменю триває кущіння, на окремих ділянках, майже на півтора тижня раніше звичайних строків, відмічено появу нижнього вузла соломини.

На посівах соняшника також з’явилися сходи.

За попередніми розрахунками в поточному році урожай сільськогосподарських культур планується зібрати на рівні минулого року.

 

          

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області