Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Фролов: «Виконавча влада в регіоні контролює ситуацію щодо захворювання на алергію та бронхіальну астму»

11 вересня 2006 - 17:10

- Поріг кількості гострих нападів алергії у сезоні 2006 року понижений завдяки ефективним заходам, вчасно впровадженим спільно органами виконавчої влади та медичними закладами області, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов. – На тлі того, що протягом останніх п'яти років в області зберігалась стійка тенденція до зростання захворюваності жителів на вище зазначені хвороби (у 2001 році показник захворюваності на бронхіальну астму в регіоні становив 36 осіб на 100 тис. населення, а в 2005 році – 47 осіб, в той час, як по Україні – лише 33. - прес-служба ОДА), ситуація поточного року яскраво свідчить, що узгодженість і оптимізація спільних дій влади і фахівців дають позитивний результат (станом на 07.09.2006 року госпіталізовано 109 осіб, з них – 32 дитини. - прес-служба ОДА).

Заступник губернатора розповів, що цього року впроваджено програму моніторингу і створено реєстр хворих на алергічні захворювання. Завдяки цьому здійснено своєчасний відбір і лікування алергозалежних хворих. Для здійснення алерготестування осіб тільки у першому півріччі поточного року закуплено алергенів для профільних лікувальних закладів на суму 8284 грн. Також закуплені алергени для поліклініки обласної клінічної лікарня на суму 2501 грн. за рахунок залучення позабюджетних коштів.

Для лікування хворих з алергопатолоією за кошти міського бюджету закуплені медичні препарати на суму 20715 грн. для Запорізької міської багатопрофільної дитячої лікарні №5. Також у серпні отримана гуманітарна допомога – понад 7 тис. флаконів проти-астматичного засобу «Аскорил», які передані до лікувальних закладів області для надання спеціалізованої допомоги всім, хто її потребує.

- Я щиро радію з того, що нам спільними зусиллями вдалося призупинити цю страшну біду, яка, до речі, обумовлена переважно чинниками забрудненням навколишнього середовища, - зазначив Микола Фролов. – З усіх госпіталізованих цього року лише 18 відсотків перебували у стані, наближеному до тяжкого. А летальних випадків взагалі вдалося уникнути.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області