Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Фролов: «Штаб стане дієвим інструментом реалізації урядової політики щодо соціальної реабілітації населення і відшкодування збитків внаслідок новобогданівського лиха»

13 вересня 2006 - 17:38

На черговому засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на артбазі поблизу Новобогданівки заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов підтвердив, що робота у заданому напрямку продовжиться на такий термін, який потрібен для повного завершення всіх заходів.

- Найближчим часом Кабінет міністрів України затвердить постанову про реабілітаційні заходи та компенсаційні виплати, – зазначив заступник голови облдержадміністрації. – І саме штаб стане дієвим інструментом реалізації урядової політики щодо соціальної реабілітації населення і відшкодування збитків внаслідок новобогданівського лиха.

Проаналізувавши звіти відповідальних посадовців за дорученнями з виконання поточних завдань, Микола Фролов відзначив задовільні результати щодо дотримання термінів обстеження ушкоджених будівель, виконання певних ремонтних робіт (заміна вибитих шибок у житлових будинках), медичного огляду населення. Він вкотре звернув увагу присутніх на реалізацію соціальної складової цих завдань. Зокрема, йшлося про необхідність вести роз'яснювальну роботу серед населення, інформувати жителів постраждалого регіону про ефективність всіх заходів виконавчої влади щодо ліквідації наслідків вибухів на артбазі, регулярно подавати відомості про стан навколишнього середовища у цій місцевості.

Заступник губернатора висловив занепокоєння з приводу публічних заяв високо-посадовців, які не мають реального підґрунтя, і разом з тим, сіють паніку серед місцевого населення. Йшлося про заяву Міністра транспорту і зв'язку, який оприлюднив інформацію про плани щодо переносу залізниці подалі від місця трагедії.

Він також звернувся до представників МНС з вимогою оприлюднити інформацію про проведення робіт із знешкодження снарядів, які, розкидані вибухами, залишаються лежати на технічній території артбази і можуть стати джерелом нових пожеж і вибухів. Йдеться про експериментальні роботи з використанням спеціального обладнання швейцарської фірми «Руаг», які фахівці МНС та швейцарські спеціалісти проводять для пониження ступеня небезпеки зазначених боєприпасів. Микола Фролов запропонував працівникам МНС інформувати про це широку громадськість, щоб уникнути поширення безпідставних чуток про продовження вибухів на артбазі і поновлення небезпеки для жителів навколишніх сіл.

Микола Фролов звернув увагу на те, що гуманітарну допомогу в сумі близько 29 тис. грн., яка надійшла від Міністерства охорони здоров'я України для забезпечення безкоштовного лікування жителів сіл Новобогданівської сільради, складають переважно жаропонижуючі ліки та антибіотики, в яких практично немає потреби, до того ж застарілого терміну дії, тобто непридатні для використання. Засудивши такий підхід до виконання урядового завдання, заступник голови облдержадміністрації дав доручення проінформувати про це керівництво Міністерства охорони здоров'я України.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі