Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Випускники ліцею «Захисник» - справжня гордість Запорізького краю»

30 травня 2015 - 15:59

Зі святом «Останнього дзвоника» випускників запорізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» привітав голова облдержадміністрації Григорій Самардак. Урочистий захід відбувся на плацу навчального закладу. Гостями свята стали рідні та близькі випускників.

Обласний ліцей-інтернат «Захисник» створено у 2000 року. Хлопці навчаються 10 та 11 класи. Ліцей готує юнаків для подальшого вступу до вищих навчальних закладів Міноборони, Держкомкордону, МВС та військових підрозділів цивільних вищих навчальних закладів, що готують військових фахівців.

Урочисте шикування очолив начальник закладу полковник Микола Стрельников. Благословив випускників протоієрей Іоан.

Під час свята нагородили переможців Всеукраїнських учнівських олімпіадах та МАН 2014-2015 навчального року. Також свої відзнаки отримали переможці конкурсів «Кращий взвод» та «Кращий ліцеїст».

Відбулася церемонія вручення атестатів про повну загальну середню освіту. Григорій Самардак звернувся до випускників с побажаннями успіху та закликав гідно нести звання захисника рідної землі.

- Ви справжня гордість Запорізького краю. Ви вже пройшли дуже важливу школу життя. Адже навчання в ліцеї - це один великий урок мужності тривалістю в два роки. Ви вже знаєте, що таке дисципліна, відповідальність, військова постава. Вже 15 років в запорізькому ліцеї «Захисник» виховують справжніх чоловіків. Низький уклін вашим викладачам. Виховати патріота може тільки справжній патріот. Випускникам бажаю бути гідними нащадками славних козаків та героїв сучасності, які охороняють мир і спокій на нашій землі. Хочу побажати, аби ваша служба була тільки в мирний час. Ви наше найголовніше надбання. Ви наше майбутнє, - наголосив Григорій Самардак.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни