Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці вшанували загиблих захисників України

2 червня 2015 - 09:55

На козацькому колі на о. Хортиця відбулася Тризна по загиблих козаках усіх часів. Згадати борців за волю України прибули представники понад 20 козацтв, ветерани Антитерористичної операції, гості з Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей, Красноградського та Нетішинського куренів.

Ведучий заходу, заслужений артист України Микола Коновалов нагадав, що 240 років тому російськими імператорськими військами Катерини ІІ було підступно знищено останню Запорозьку Січ на р.Базавлук. Сучасні запорізькі козаки вірні славним традиціям своїх предків, беруть активну участь у захисті Запорізького краю в лавах Збройних Сил України, Національної Гвардії України, охороняють важливі об’єкти. Заступник голови облдержадміністрації з питань оборонної та мобілізаційної роботи (стажування) Олександр Іщенко закликав до єднання і спільної боротьби проти зовнішнього та внутрішнього ворога. З вітальним словом до присутніх звернулися перший заступник Запорізького міського голови Дмитро Свіркін, президент Міжнародної федерації «Спас» Олександр Притула, перший отаман відродженого запорізького козацтва Володимир Мельник.

Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Української Православної церкви Лука та єпископ Запорізький і Мелітопольський Української Православної церкви Київського патріархату Фотій помолилися за упокій душ захисників України. Було освячено пам’ятний хрест, який козаки куреня театру ім. Магара на чолі з головою ради старійшин Ігорем Синепольським опустили на води Дніпра на вшанування героїв, які не повернулися з далеких походів.

Перший заступник голови обласної координаційної ради козацтва Дмитро Сухінін вручив відзнаки бійцям 55-ї окремої артилерійської бригади та 37-го окремого мотопіхотного батальйону, а молоді козачата урочисто присягнули на вірність Україні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області