Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пологівці увічнили пам'ять загиблих земляків

2 червня 2015 - 10:49

У  Чапаєвському навчально-виховному комплексі Пологівського району відкрито меморіальні дошки воїну-інтернаціоналісту Юрію Фесенку та учаснику Антитерористичної операції Роману Соловйову.

Життя та долі хлопців нерозривно пов’язані з рідним селом, школою, Запорізьким краєм. Саме звідси призвали до Радянської Армії та відправили на неоголошену афганську війну Юрія в березні 1983 року. Він помер від важкого поранення у травні 1984 року, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.

Тридцять років потому війна увірвалася в життя Романа Соловйова, який після навчання в  чапаєвській та запорізькій школах вступив на строкову військову службу, а з 2013 року служив за контрактом у 93-й окремій механізованій бригаді. Роман загинув у бою з російсько-терористичними військами під час виходу з Іловайського котла 29 серпня 2014 року. Поховали солдата на Чапаєвському сільському кладовищі. Посмертно його нагороджено орденом «За мужність III ступеня».

Вшанувати захисників  прийшли їхні рідні, однополчани, жителі села, представники облдержадміністрації, керівники району та села.

- На шкільному ганку сьогодні зустрілися два покоління захисників України. Їх життя розділяє тридцять років, але об’єднує любов до рідної землі, бажання мирного неба, готовність дати гідну відсіч ворогові. В цьому ми завжди єдині, - зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко. Він також передав присутнім щиру подяку очільника області Григорія Самардака за те, що вони дбайливо зберігають пам’ять про своїх героїв та активно допомагають Українській армії.

Меморіальні дошки героям освятив отець Михайло, присутні поклали до них квіти та вшанували загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Пам’ять воїна-інтернаціоналіста Юрія Фесенка увічнена також у меморіальній експозиції шкільного музею, на кубок Фесенка щороку проводяться дитячо-юнацькі спортивні змагання. З нового навчального року юним пологівцям про подвиг Романа Соловйова буде нагадувати спортивний турнір його імені для учнів молодших класів.

Наразі понад 200 пологівців захищають незалежність та територіальну цілісність України на Донбасі, їх родини оточені увагою та турботою громади. Пологівці також активно допомагають Українській армії, відправляючи десятки тонн гуманітарних вантажів як до зони АТО, так і сусіднім Куйбишевському та Розівському району, де базується багато військових.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів