Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Поліпшення репродуктивного здоров'я людей

19 вересня 2006 - 17:11

Останні двадцять років і в Україні, і в Запорізькій області спостерігається зміна вікового складу населення в бік його старіння, зменшення його демографічного і трудового потенціалів. Значно зросла захворюваність працездатного населення області за останні роки. Такі сумні факти навела на брифінгу Наталія Авраменко.

Щоб подолати ці негативні тенденції, надзвичайного значення набувають питання збереження та зміцнення репродуктивного здоров'я.

Саме цим займається Запорізький обласний центр реабілітації репродуктивної функції людини, який очолює Наталія Вікторівна.

За її словами, центр діяв і діє в рамках національних програм «Планування сім'ї» (1995-2000р.р.), «Репродуктивне здоров'я» (2001-2005р.р.), які передбачали різноманітні цілі. Зусилля медичних працівників, спрямовані на виконання програм, призвели до значного зменшення кількості абортів (які, безперечно, шкодять здоров'ю жінок) на 70% у порівнянні з 1996 роком (на 36 тис.).

Як зазначила Наталія Авраменко, наші співгромадяни не зробили ще належних висновків щодо необхідності вести здоровий спосіб життя, важливості запобігання захворювань, що передаються статевим шляхом, підвищення культури репродуктивного здоров'я. Незадовільний стан репродуктивного здоров'я викликав занепокоєння Президента та Уряду країни. Тому було видано наказ МОЗ України «Про організацію діяльності служби планування сім'ї та охорони репродуктивного здоров'я в Україні», яким передбачається розширення мережі зазначеної служби.

- Медпрацівники, - зазначила Наталія Авраменко, - сподіваються, що в бюджеті 2007 року буде передбачено виділення коштів на розвиток мережі служби, забезпечення її сучасним обладнанням і т.інше.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн