Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Фролов: «Всі вибиті шибки за місцеві кошти вже замінили новими. Переходимо до ремонту ушкоджених покрівель.

20 вересня 2006 - 13:58

На черговому засіданні обласного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на артбазі поблизу Новобогданівки, яке традиційно пройшло під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова, фахівці проаналізували хід виконання раніше затверджених заходів і окреслили шляхи вирішення ряду соціальних питань.

Зокрема, відзначалось, що всі роботи щодо заміни вибитих шибок на суму близько 150 тис. грн. завершені у запланований термін. Голові Мелітопольської райдержадміністрації Юрію Радькову було доручено організувати їх прийом і відповідну оплату.

- Радує, що ми таки встигли напередодні заморозків повністю виконати роботи зі склування, - зазначив Микола Фролов. - Людям в їхніх оселях буде тепло. Маючи резервні будматеріали, невдовзі розпочнемо роботи з ремонту дахів на ушкоджених від вибухів будинках. Втім, беручи до уваги, що таких матеріалів обмаль, виконуватимемо їх, в першу чергу, на тих будинках, де проживають соціально незахищені громадяни. Ледве вийде постанова Кабінету міністрів України щодо ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації, в якій будуть визначені джерела і обсяги фінансування, ми завершимо всі ремонтні роботи у повному обсязі.

На засіданні штабу також порушувалось питання виконання ремонтних робіт на тих будинках, які залишились без належної уваги ще з часів надзвичайної ситуації 2004 року. Прийнято рішення врахувати їх при реалізації вище зазначеної постанови Кабміну.

Учасники засідання обговорили і питання медичного обстеження та лікування жителів уражених територій. За інформацією управляння охорони здоров'я облдержадміністрації обстеження пройшли близько 50 відсотків жителів Новобогданівки та Спаського. З них 293 особи одержали направлення на лікування до медичних закладів районного і обласного рівнів, 50 – проходять лікування у даний час.

Йшлося і про забезпечення дітей путівками до оздоровчих таборів та лікувально-санаторних закладів. Управління у справах дітей, молоді та спорту облдержадміністрації одержало 126 путівок до оздоровчого табору в Євпаторії. З них 70 вже найшли своїх маленьких власників. Члени штабу розглянули питання щодо виділення певної кількості путівок на один з початкових класів Новобогданівської школи з тим, щоб діти відпочили разом із своєю вчителькою. Також за даними управління охорони здоров'я облдержадміністрації 15 маленьких новобогданівців за показаннями отримали путівки до лікувальн6о-санаторного закладу Бердянська.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області