Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Випускники випробовують свої знання з іноземних мов

5 червня 2015 - 10:20

Випускники випробовують свої знання з іноземних мов

Розпочато основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме з 3 до 26 червня. Перші тести випускників – з іноземних мов. За даними Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, на тестування з французької мови, яке відбулося 3 червня, зареєструвалися 45 осіб,  з них з'явилися 39, порушень не було. Наступне оцінювання –  з німецької мови – відбудеться  5 червня, для участі в якому зареєструвалися 200 осіб. Іспанську планують скласти лише два учні, тестування пройде 8 червня. ЗНО з іноземних мов складається із 43 завдань і триватиме 120 хвилин.

Як повідомили у Департаменті освіти та науки ОДА, загалом під час сесії діятиме 41 пункт тестування, у тому числі на базі ВНЗ – 8, на базі ПТНЗ – 4, ЗНЗ – 29, з них: у Запоріжжі – 20,  Мелітополі – сім, Бердянську – п’ять, Енергодарі - чотири, Василівському районі – три, Оріхівському – два.

Наразі на інформаційних сторінках вступників розміщені запрошення-перепустки  для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з іноземних мов, російської мови та математики.  В 2015 році їх не надсилають поштою. Запрошення-перепустку слід самостійно роздрукувати зі своєї інформаційної сторінки, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та PIN-кодом, зазначеним у ньому.

Оголошення результатів основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбуватиметься поетапно, починаючи з 16 червня. Абітурієнти можуть звернутися до апеляційної комісії Українського центру оцінювання якості освіти з оскарженням результатів оцінювання впродовж п’яти календарних днів із моменту їх оголошення.

Нагадаємо, випускники вже пройшли зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, яке відбулося в квітні.

Для тих, хто з поважних причин не може взяти участь у основній сесії, запропонована додаткова, яка триватиме місяць - з 9 червня по 9 липня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області