Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

До уваги зацікавлених осіб!

Роз’яснення Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області щодо щодо нового Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

8 червня 2015 - 11:46

07.04.2015 набрав чинності новий Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затверджений наказом Міністерства юстиції України від 31.03.2015 № 466/5 «Про деякі питання надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців».

Зазначеним Порядком запроваджено онлайн-сервіси із отримання послуг з отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через Інтернет.

Заявники мають можливість отримати і роздрукувати електронні виписки, витяги або довідки прямо на сайті, не виходячи з дому. Реалізована можливість створити запит на отримання документа за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку. Для цього заявникам необхідно завітати на оновлений веб-сайт Міністерства юстиції України (http://new.minjust.gov.ua/ua) та скористатись електронними онлайн-сервісами у відповідному розділі. Шукати можна за назвою компанії, за її засновниками, за директорами.

Для отримання відомостей не потрібно жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів. Достатньо лише сплатити послугу власною банківською карткою. Вартість отримання документа становитиме 45,68 грн. Ще 3 гривні у вигляді комісії сплачується Ощадбанку. Загальна сума за проведення операції – 48,68 грн. Це 75% від вартості паперового аналогу. Кожному документу присвоюється унікальний ідентифікаційний код. Будь-хто зможе легко перевірити його достовірність, ввівши присвоєний номер на сайті.

Сформовані документи протягом року зберігаються в архіві на сайті та доступні для повторних завантажень.

Крім того, залишена можливість переглянути відомості про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в онлайн-режимі в безоплатному доступі.

На виконання доручення Міністерства юстиції України щодо поширення інформації про запровадження електронних онлайн сервісів та з метою інформування заявників, які ще не володіють інформацією про легкість та доступність електронних сервісів  Головне територіальне управління юстиції у Запорізькій області направляє на Вашу адресу розроблений Міністерством юстиції України інформаційний флаєр.

Просимо посприяти в доведенні зазначеної інформації до обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва  з метою подальшого поширення серед зацікавлених верств населення.

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді