Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі студенти обрали свого мера

8 червня 2015 - 11:58

Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації спільно з всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Студентська республіка» проведено найбільш знаковий студентський обласний фестиваль - регіональний етап «Студентська республіка – 2015: Місто Z». Співорганізаторами виступили обласний центр молоді та Департамент освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради.

Активне студентство Запорізького краю привітав голова облдержадміністрації Григорій Самардак: «Студентство - це час особистісного та професійного зростання людини. Сьогодні студент повинен бути інтелектуально і всебічно розвинений, вміти знаходити нестандартні рішення, використовуючи свій розум, знання, бути активним та ініціативним як у навчанні, так і в науково-дослідній, громадській діяльності, спорті. Запорізькому регіону сьогодні потрібні вмілі та відповідальні молоді лідери, учасники громадських процесів, які активно відстоюють громадянську позицію, займаються суспільно корисною діяльністю, які керуються лише найвищими ідеями, благородними принципами та моральними ідеалами».

Захід зібрав близько 160 студентів з восьми вишів  області, які протягом двох днів дискутували на актуальні теми сьогодення на пленарних засіданнях, майстер-класах та дебатах, представили свої партії з відповідними програмами, а також обрали нового студентського мера - студента Запорізького національного технічного університету Дениса Бондаренка.

Студентська молодь мала можливість проявити свої творчі вміння у командній роботі, фото-квесті, мультифестивалі; розім’яти м’язи на спортивних змаганнях та в пляжних іграх, зокрема волейболу; задіяти розум у грі «Мафія», брейнштормінгах та різноманітних квестах. Вечір видався напрочуд драйвовим завдяки традиційно яскравій програмі «Нічної туси» та «Містер Студреспубліка», що змусив молоді серця битися в єдиному ритмі «Студреспубліки – 2015».

Як зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова, захід має на меті виявити інтелектуальний, творчий потенціал активної молоді нашої області. «Студреспубліка» дозволила нашим студентам реалізувати свої амбіції, представникам різних вишів Запорізької області ближче познайомитись один з одним, знайти спільні ідеї, проекти та розвинути міжвишівський зв'язок. На сьогодні студентство є рушійною силою сучасних змін. Посадовець висловила впевненість, що новообраний студентський мер стане гідним представником студентської громади області, плідно співпрацюватиме з органами обласної влади задля втілення молодіжних ідей та проектів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів