Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області проводиться другий етап заходів “Чисте повітря”

26 вересня 2006 - 10:54

На підставі вимог Закону України “Про охорону атмосферного повітря” та Положення про проведення операції “Чисте повітря”, затвердженого Мінекоресурсів України та МВС України, на території Запорізької області з 11 по 29 вересня 2006 року проводиться другий етап заходів “Чисте повітря”.

Для її проведення організовані рейдові групи з працівників Держуправління екології та природних ресурсів, ДАЇ УМВС в Запорізькій області. В рейдах, також, беруть участь працівники прокуратури. Більшість рейдових груп забезпечено автотранспортом та необхідними приладами контролю.

Головне завдання операції “Чисте повітря” – зменшити забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами автотранспортних засобів. З цією метою рейдовими групами виконуються перевірки автотранспортних підприємств та цехів різних міністерств та відомств, а також приватних транспортних засобів на вулицях міст Запорізької області.

За другий тиждень проведення заходів “Чисте повітря” у м. Запоріжжя здійснено перевірки у 15 автотранспортних підприємствах та цехах, виконано виміри на “токсичність” та “димність” 311 одиниць автотранспорту при виїзді на лінію. За результатами перевірок з'ясовано, що в 10 випадках автомобілі експлуатувались з підвищеним вмістом “токсичності” та “димності”.

Аналіз результатів перевірок показує, що на тих підприємствах, де питанню охорони атмосферного повітря приділяється належна увага з боку керівників (є прилади контролю “токсичності” та “димності”, необхідне діагностичне обладнання, яке ефективно використовується та регулярно здійснюється контроль викидів від автотранспорту при виїзді на лінію), відсоток несправних автомобілів зведений до мінімуму.

До числа таких підприємств належать: ТОВ “Крок ГТ” (голова правління – Оскин А.І.), ЗАТ “Запорізький втормет” (начальник АТЦ – Клепаков С.А.), ДП ЗУМ ВАТ “ЗапоріжСантехМонтаж ” (голова правління – Маличенко К.Г.), ЗАТ “Індустрія” (голова правління – Капустін В.П.), ЗАТ “ЗАЗ” (голова правління – Макаров С.В.), ЗАТ “ПМК № 28 “Запоріжжяводбуд” (головний інженер – Герасименко А.В.), ВАТ БММ “Запоріжстальбуд-1” (начальник дільниці – Капєєв С.М.), ДП “ЗРП” АСК “Укррічфлот” (заступник начальника порта – Лісогор І.А.), ВАТ “Автотранс-Хортиця” (головний інженер – Рижак Є.М.), ЗАТ “АТП – 0801” (голова правління – Волков В.А.). Слід зазначити, що на цих підприємствах проведені виміри не виявили жодного випадку експлуатації автомобілів з підвищеною “токсичністю” та “димністю” відпрацьованих газів.

Разом з тим перевірки показали, що на деяких підприємствах робота щодо контролю “токсичності” та “димності” у відпрацьованих газах ведеться незадовільно. До переліку таких підприємств належать: ВАТ “Запорізький сталепрокатний завод” (начальник гаражу – Мавренко Д.А.), ВАТ “Дніпроспецсталь” (заст. генерального директора – Панченко А.І.). На цих підприємствах відсоток несправних автомобілів складає відповідно 22,2 та 7,3 %. Це пояснюється слабкою дисципліною виконавців, відсутністю належного контролю з боку керівників, невиконання вимог Законів України та Державних стандартів.

Під час рейдової перевірки 20 вересня 2006 року в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя була здійснена вибіркова перевірка технічного стану таксі, які після проведення тендеру отримали дозволи на перевезення пасажирів. З 35 перевірених маршрутних таксі 2 автомашини експлуатувались з перевищенням встановлених нормативів і не відповідали вимогам Державних стандартів. Ці автомобілі належать ТОВ “Приваттранссервіс” (голова правління – Васильєв В.В.) та ТОВ “Таврія – таксі” (голова правління – Васильєв В.В.).

На підставі проведених перевірок складено акти, автогосподарствам видані приписи для усунення виявлених недоліків, а порушники повітряохоронного законодавства притягнуті до адміністративної відповідальності. У період з 18 по 22 вересня 2006 року притягнуто до адміністративної відповідальності 5 посадових осіб на загальну суму 187 гривень.

 

Державне управління
охорони навколишнього природного
середовища в Запорізькій

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області