Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток спорту та інвестиції в нього неможливі без зміни законодавства

12 червня 2015 - 13:19

На цьому наголошувалося під час засідання круглого столу на тему: «Проблеми фінансування та оподаткування суб’єктів фізичної культури та спорту в Запорізькій області» за участю заступника голови Комітету, голови підкомітету з питань фізичної культури та спорту Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Дениса Силантьєва, заступника голови - керівника апарату ОДА Леоніда Березинського, керівництва управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, спортивних установ, податківців.

Учасники зібрання обговорили питання, пов'язані з платою за землю, на якій розташовані спортивні установи та дитячо-юнацькі спортивні школи. Денис Силантьєв вважає, що ця плата може стати непосильним тягарем для установ фізкультури і спорту, а пільги на оплату, які зараз надає установам місцева влада, не є панацеєю. Саме тому потрібно закріпити такі пільги на законодавчому рівні. Присутні підтримали нардепа в частині внесення змін щодо плати за землю для спортивних установ державної і комунальної форм власності. Проте питання пільг на податок на землю для дитячих закладів відпочинку виявилося дискусійним в частині їх надання для таборів, що перебувають у приватній власності.

Учасники круглого столу також обговорили питання, пов'язані із залученням бізнесу до фінансування сфери фізкультури та спорту. Денис Силантьєв підкреслив, що в бюджеті нинішнього року фінансування спорту було зменшено, тому дуже важливо знаходити альтернативні джерела коштів, залучити бізнес, зокрема,  дозволивши підприємцям відносити гроші, витрачені на спорт, до витрат.

Спортивні фахівці наголошували, що сьогодні вкрай необхідно докладати всіх зусиль для збереження спортивної бази та розвитку фізкультури і спорту як найважливішого чинника виховання молоді.

- Якщо ми не будемо приділяти цьому питанню максимум уваги,  тоді нашою молоддю буде займатися  не Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту, а МВС, – підкреслив народний депутат Денис Силантьєв.

 

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області