Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Урядовці та експерти Світового Банку вивчають можливості відновлення зрошувальної інфраструктури області

16 червня 2015 - 14:51

З метою вивчення можливостей відновлення зрошувальних систем за ініціативи Мінагрополітики України та Мінприроди України в Запоріжжі відбулася зустріч членів Міжвідомчої групи, до складу якої входять науковці, представники Мінагрополітики України, Держводагентства України та експертів Світового Банку з питань зрошення з представниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськістю та сільгосптоваровиробниками. У заході взяли участь керівники обласного управління водних ресурсів, Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління Держгеокадастру.

Учасники зустрічі заслухали та обговорили доповіді про сучасний стан зрошувальних систем і проблем їх експлуатації, ознайомилися з планами відновлення і розвитку зрошення в області. Зокрема, йшла мова про основні проблеми експлуатації зрошувальних систем на міжгосподарському і внутрішньогосподарському рівнях (технічні, технологічні, економічні, фінансові, організаційні, екологічні) та  причини їх виникнення; стан сільськогосподарського виробництва на зрошуваних землях (структура посівів, рівні продуктивності, економічне становище господарств, типи їх організації, необхідність консолідації земель, кооперація, рівень управління, ринки збуту); перспективні плани відновлення зрошення та забезпечення сталого виробництва на зрошуваних землях (пріоритети, інноваційні технічні та технологічні рішення); ймовірні джерела фінансування та пропозиції щодо механізмів залучення та повернення інвестицій.

Експерти Світового банку оглянули основні зрошувальні мережі області, зокрема, об'єкти Приазовської зрошувальної системи, Головний Каховський магістральний канал, а також відвідали фермерські господарства, які використовують зрошення або мають намір його відновити. У ході відвідин вони поспілкувалися з місцевою владою, водниками, сільгосптоваровиробниками стосовно експлуатації та технічного обслуговування зрошувальної інфраструктури, схем фінансування та управління.

Очікується, що результатом цієї зустрічі стане налагодження контактів на обласному рівні між зацікавленими у співпраці сторонами для напрацювання стратегії відновлення зрошення та схем трансформації в управлінні зрошенням.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області