Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До обласної програми зайнятості вносяться зміни на потребу часу

19 червня 2015 - 14:14

До обласної програми зайнятості вносяться зміни на потребу часу

Питання збереження робочих місць, недопущення їх необґрунтованого скорочення,  розв’язання проблеми працевлаштування  демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб розглянули учасники засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, яке провів директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Мова йшла про необхідність коригування показників та актуалізації заходів обласної Програми зайнятості населення Запорізької області на період до 2017 року з урахуванням сучасного соціально-економічного стану регіону, змін у чинному законодавстві про зайнятість населення; пошуку шляхів працевлаштування демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

Особливу увагу приділили таким нагальним питанням як працевлаштування демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО та необхідність виведення з під дії мораторію на проведення перевірок суб’єктів господарювання органами Державної служби України з питань праці.

Заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Т. Воробйов поінформував роботодавців  про можливості Фонду соціального захисту інвалідів з надання фінансової допомоги роботодавцям для створення робочих місць для працевлаштування інвалідів, а також їх навчання. При цьому він відзначив, що на сьогодні підприємці регіону не дуже активно  користуються такою можливістю.

Заслухавши та обговоривши інформацію директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана,  обласний координаційний комітет вирішив схвалити в цілому проект змін до Програми зайнятості населення з урахуванням зауважень та пропозицій учасників. Після доопрацювання  проект буде розміщено на сайті облдержадміністрації для подальшого обговорення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни