Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Влада і фермери готові до взаємовигідного партнерства»

25 червня 2015 - 13:26

У Запорізькому районі відбувся виїзний семінар «День поля» для  керівників району та сільгосппідприємств. До його роботи приєднався голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

На базі фермерського господарства «Агро-Троя» учасники ознайомилися зі станом підготовки до збирання ранніх зернових культур, а також з побутовими умовами для працівників. Крім цього, переконались у дієвості крапельного зрошення, а також у ефективній роботі поливної системи «Фрегат», що нині дає гарні перспективи на врожай. Керівник підприємства «Агро-Троя» Григорій Курилюк повідомив присутнім, що  господарство нині активно співпрацює з іноземними партнерами, які надали насіння для експериментальної програми. Проте майбутній урожай – це цілковита заслуга наших фермерів, котрі щодня шукають нові можливості для розвитку села, впевнений керівник регіону Григорій Самардак.

- Напередодні старту збиральної кампанії ми оглянули господарства Запорізького району. В мене склалося позитивне враження. В нашому краї працюють справжні патріоти. Попри всі труднощі вони не залишають  землю, вирощують і збирають гарні врожаї. Проблем більш ніж достатньо: зросли ціни на добрива та паливо, є складнощі з кредитуванням, бізнес на селі змушений залучати власні обігові кошти. Але, тим не менше, вони знаходять можливість для оновлення техніки, застосування новітніх технологій, вирішують соціальні питання своїх співробітників. Тут, наприклад, залучили експериментальну закордонну програму. Отримали безкоштовно насіння кукурудзи, висадили її, облаштували сучасну систему поливу та чекають на відмінний урожай. Запорізькі фермери - люди справи, вони не просять грошей у держави, а самі виступають з пропозиціями. Вони налаштовані на взаємовигідне  партнерство,  готові створювати робочі місця, готові працювати та платити до місцевих бюджетів. Усе, що буде потрібно з нашого боку, ми зробимо. Головне, що в нас є взаєморозуміння, - наголосив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України