Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Благодійні кошти телемарафону «Пам'ять» будуть спрямовані на нагальні потреби ветеранів

25 червня 2015 - 13:31

Благодійні кошти телемарафону «Пам'ять» будуть спрямовані на нагальні потреби ветеранів

На засіданні оргкомітету телемарафону «Пам'ять», яке провів заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, підбито підсумки його проведення та обговорено питання розподілу зібраних коштів.

За підсумковими даними оргкомітету, у ході телемарафону зібрано 947145 грн., а також продуктів на 8 тис. грн.

Найбільші суми надійшли традиційно від потужних промислових та сільськогосподарських підприємств, таких як комбінат «Запоріжсталь», «Запоріжтрансформатор», КБ «Івченко-Прогрес», Запорізька атомна електростанція, агрофірми «Промінь» Бердянського району, «Нива» Михайлівського району тощо. Загалом відзначено 75 особливо активних підприємств та організацій, які неодноразово брали участь у телемарафоні. І оргкомітет клопотатиме перед обласною владою про їх нагородження. Суттєвий вклад внесли народні депутати, обрані від Запорізької області, та депутати обласної ради.

За словами членів оргкомітету, не перший рік відмічається тенденція, коли помітно активніше проявляють себе сільські райони у порівнянні, наприклад, із Запоріжжям. Так, подяки заслуговує організація роботи в Оріхівському. Бердянському, Василівському, Пологівському, Новомиколаївському, Чернігівському районах та в місті Мелітополі. 

Приступаючи до питання розподілу благодійних коштів, Едуард Гугнін підкреслив, що оргкомітет діє відповідно до Положення, в якому вказані адресати отримання допомоги та пропорції. Ним, зокрема, передбачено спрямування коштів обласним громадським організаціям і  об’єднанням, які опікуються ветеранами і дітьми війни, на зміцнення матеріально-технічного забезпечення медичних установ для інвалідів війни, надання одноразової адресної допомоги. Нововведенням цього року є врахування при розподілі потреб учасників АТО та їх родин. Зокрема, оргкомітетом запропоновано надати адресну допомогу сім’ям загиблих бійців АТО.

У ході обговорення цього питання виникла низка й інших пропозицій та зауважень. Тому ухвалено рішення додатково вивчити потреби, щоб використати кошти максимально за призначенням.

Крім цього, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко виступив з ініціативою започаткувати ще один телемарафон, з урахуванням продовження бойових дій на сході країни і збільшенням чисельності учасників АТО, і приурочити його до Дня захисника Вітчизни, який тепер відзначається 14 жовтня. Заступник голови облдержадміністрації доручив детально вивчити це питання і надати конкретні пропозиції.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи