Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Більшість територіальних громад області самостійно визначили, з ким об’єднуватися

25 червня 2015 - 15:18

Про це повідомлено під час засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області, яке провела перший заступник голови облради Світлана Абдурахманова.

Керівник офісу реформ Олександр Свистун поінформував, що в усіх районах проведено консультації з громадами, внаслідок чого появилися позитивні сигнали. За його словами, багато противників реформи з децентралізації зрозуміли її переваги і тепер займають активну позицію, самі ініціюють об’єднання громад.

За підсумками консультацій з громадами отримано біля 100 пропозицій та зауважень до проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області. А саме громади 17 районів надали свої пропозиції щодо кількості і меж формування спроможних громад. Як пояснив начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим, у результаті цього відбулося подрібнення – замість 48 попередньо запланованих спроможних громад до проекту внесено біля 70. Але це відображає бачення самих громад і відповідає головному принципу  об’єднання – добровільності. «Білими плямами» на мапі області наразі залишаються три райони – Пологівський, Гуляйпільський та Приазовський, – жителі яких не дійшли згоди в питанні об’єднання.

Відбулися й деякі інші зміни. Наприклад, зупинилися на рішенні, що міста обласного значення ні з ким об’єднуватися не будуть. Крім цього, вирішено не приєднувати громади з інших районів, таким чином адміністративні межі територій залишаться незмінними.

За підсумками обговорення робоча група ухвалила рішення внести пропозиції районів до проекту Перспективного плану. Після доопрацювання його буде винесено на розгляд Ради регіонального розвитку, а потім -  на затвердження депутатами обласної ради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України