Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У рамках проекту ПРООН в області створять нові робочі місця для переселенців

25 червня 2015 - 16:41

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак провів зустріч з представниками проекту ПРООН  «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні». Сторони обговорили конкретні напрямки співпраці та досягли закріплення домовленостей щодо співробітництва в сфері допомоги внутрішньо переміщеним особам. 

Цей проект реалізується ПРООН у партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевою владою в рамках зобов'язань Прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе щодо надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН ще у вересні 2014 року.  Загалом на вісім областей заплановано виділити 800 тисяч доларів для створення проектів власного бізнесу (до 10 тисяч на один грант), а також 1,5 мільйона  доларів  на співфінансування створення нових робочих місць.

У рамках перебування делегації також було проведено круглий стіл на тему «Нові можливості для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у Запорізькій області»,  учасники якого порушили питання покращення ситуації на ринку праці в області,  стимулювання розвитку підприємництва та створення нових робочих місць для переселенців із зони АТО.

- Хочу подякувати вам за те, що ви берете активну участь у розв’язанні  проблем вимушених переселенців, пов’язаних із забезпеченням їх житлом та всім необхідним на перший час. Проте нині нам з вами потрібно переходити від надання конкретної адресної допомоги до будування певних механізмів. І в першу чергу людям потрібно створити робочі місця. У нас в області це можна зробити в різних галузях, у таких напрямках, де можна вкласти невелику кількість коштів, але в підсумку люди отримають можливість самореалізуватися, самим себе утримувати і найголовніше – це дозволить їм відчути себе повноправними членами суспільства, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

У рамках заходу сторони підписали двосторонній Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні