Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про роботу працівників сфери метрології та стандартизації

3 жовтня 2006 - 13:36

За словами Григорія Діденка, державне підприємство Запорізький регіональний державний центр стандартизації, метрології та сертифікації (ДП Запорізький РДЦСМС) виконує державні функції у сфері захисту прав споживачів, стандартизації, метрології, акредитації, сертифікації, підтвердження відповідності, управління якістю, державного нагляду за дотриманням стандартів, норм та правил метрологічного надзору, надає платні послуги суб'єктам господарської діяльності в межах, передбачених діючим законодавством.

За 9 місяців поточного року органом сертифікації ДП Запорізький РДЦСМС видано 18367 сертифікатів відповідності якості (за цей же період 2005 – 10053 сертифікати).

Підприємством проведено 688 обстежень підприємств за результатом яких у 68 випадках у видачі сертифіката відмовлено.

У 2006 році ДП Запорізький РДЦСМС проведено 292 перевірки якості та дотримання стандартів при виробництві та гуртовій реалізації продукції. У 257 суб'єктів підприємництва встановлені порушення стандартів, норм та правил (що складає 88%).

Для попередження реалізації на споживчому ринку неякісної та небезпечної продукції до виробників застосовувались такі превентивні заходи:

  • у 325 випадках заборонялась реалізація продукції, таким чином, у торгову мережу не надійшла неякісна продукція на суму більш ніж 2 млн.грн.
  • у 179 випадках до підприємств застосовувались штрафні санкції на суму понад 270 тис. грн.
  • 173 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, сума адмінштрафів склала 31 тис.грн.

Метрологічний контроль підприємства показав, що з 2400 одиниць вимірювальної техніки, які були проконтрольовані у поточному році, 920 – непридатні для використання (38%). За результатами метрологічного нагляду видано 180 приписів на усунення порушень метрологічних норм та правил, 182 приписи на вилучення непридатних до використання засобів вимірювальної техніки. 210 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, сума штрафів склала 32 тис. грн.

Сергій Верепа наголосив, що особлива увага приділялась підготовці дитячих оздоровчих закладів (ДОЗ) до роботи в літній сезон. За його словами, в перелік сертифікації ДОЗ входила значна кількість вимог, які заклад повинен був виконати перед початком сезону (сертифіковано 42 ДОЗ). Крім того, сертифікацію пройшли 312 суб'єктів підприємницької діяльності у сфері послуг (бази відпочинку, готелі, санаторії, заклади харчування).

Як повідомив Григорій Діденко, в ДП Запорізький РДЦСМС працює громадська приймальна, яка приймає будь-які сигнали невідповідності якості продукції, порушень у сфері торгівлі тощо. Проте, як зазначив Сергій Верепа, анонімні телефонні дзвінки та звертання посадовцями не розглядаються.

Адреса громадської приймальні: м. Запоріжжя, вул. Антенна, 10 тел. 220-01-65

Працює приймальна з понеділка по п'ятницю 08-00 – 16-45.

Григорій Діденко через представників засобів масової інформації привітав своїх колег з професійним святом – День працівників стандартизації та метрології, яке відзначається 10 жовтня.

Григорій Діденко та Сергій Верепа відповіли на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей