Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени повертаються з Європейських ігор додому

1 липня 2015 - 10:47

Запорізькі спортсмени повертаються з Європейських ігор додому

Напередодні з ними та іншими чемпіонами й призерами І Європейських ігор 2015 року та їхніми тренерами зустрівся Президент Петро Порошенко. Глава держави привітав українську команду з високими досягненнями, зазначивши, що нині в ці дні пишається вся Україна.

«Славна перемога, яку українська збірна здобула в Баку, в Азербайджані, на дуже символічних Європейських іграх, є хорошою формою підтримки українського народу, народу країни, що воює. Нам потрібні перемоги, і бажано, щоб вони були лише в спорті. Нам потрібен мир, і ви зробили неоціненний внесок у здобуток цих перемог», – наголосив Президент.

Глава держави висловив глибоку повагу батькові запорізького  боксера Дмитра Замотаєва, бронзового призера ігор. Геннадій Замотаєв добровольцем пішов на фронт, був поранений. «Ми протиставляємо агресії і брехні хоробрість і чесну гру. Ми знаємо, що саме так ми переможемо, захистимо незалежність і честь України. Кожна спортивна перемога додає сил нашим солдатам, бо сприймається як провісниця майбутньої перемоги над агресором. Дякую всім авторам спортивних перемог за те, що додаєте сил кожному українцю, кожному воїну», – сказав Петро Порошенко.

Звертаючись до спортсменів, Президент зазначив, що в Баку вони продемонстрували справжній український спортивний дух, виборовши 46 медалей, з яких 8 золотих, 14 срібних та 24 бронзових.  Глава держави особливо відзначив призерів, у числі яких – і нашу землячку Інну Черняк, яка перемогла найсильніших спортсменок у дзюдо з вадами зору.

Українська збірна команда посіла восьме загальнокомандне місце та п’яте — за кількістю медалей серед 49 європейських країн.

Запорізькі спортсмени також зробили вагомий внесок у результативність виступу нашої країни. До скарбнички нагород збірної команди України додали: золото - Черняк Інна  (дзюдо), срібло - Жан Беленюк  (боротьба греко-римська), дві бронзи - Дмитро Замотаєв  (бокс), Маргарита Джусова  (стрибки у воду).

Вшанування учасників І Європейських ігор та їхніх тренерів на регіональному рівні відбудеться в облдержадміністрації в п’ятницю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя