Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники пленеру «Дивосвіт» створили палаючу скульптуру «Воїн світла і добра»

1 липня 2015 - 16:13

Цей мистецький витвір  створено під час IX Міжнародного мистецького пленеру «Дивосвіт -2015» для звітної виставки, яка традиційно стає підсумком творчих пошуків учасників заходу. Разом з іще 17 роботами – керамічними полотнами, скульптурними та садово-парковими композиціями – вона прикрасить територію Малобілозерської спеціалізованої естетичної школи-інтернату II-III ступенів «Дивосвіт». Саме тут уже дев’ятий рік поспіль відбувається пленер, який перетворився на потужний мистецький рух, що спонукає до набуття багатого творчого досвіду молодими митцями, учнями естетичної школи у їх духовному єднанні з досвідченими діячами образотворчого мистецтва. 

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, цього разу пленер проходив під девізом «Ми в серці маєм те, що не вмирає…», який є соціально-вагомим і актуальним з позиції сьогодення. На яскравий мистецький форум, що тривав з 10 по 30 червня, завітали визнані майстри з художньої кераміки, скульптури, живопису, графіки тощо з Києва, Криму, Черкас, Львова, Донецька, Енергодара, Запоріжжя, Кременчука. Разом із дивосвітівськими майстрами та учнями вони взяли участь у безлічі цікавих арт-подій. Серед них  майстер-класи та інші заходи, спрямовані на розвиток традицій світового й вітчизняного керамічного мистецтва, творча арт-практика. Учасники не могли оминути знайомства з історичними та культурними пам’ятками Таврійського краю: національним заповідником «Кам’яна могила», колискою запорозького козацтва – Хортицею, мальовничими краєвидами Азовського узбережжя.

Підсумком заходу стало урочисте закриття пленеру, на якому було презентовано роботи учасників, у тому числі й зразок світового тренду – палаюча скульптура.

Під час церемонії  учасників форуму привітали з набуттям нового мистецького досвіду та його блискучою реалізацією директор Департаменту освіти і науки Віктор Захарчук, голова Василівської райдержадміністрації Владислав Садовничий та директор Малобілозерської спеціалізованої естетичної школа-інтернату «Дивосвіт» Яніна Овсієнко.

Нагадаємо, Міжнародний пленер «Дивосвіт» - масштабний мистецький проект у галузі керамічного мистецтва, який проводиться за ініціативи Малобілозерської спеціалізованої естетичної школа-інтернату «Дивосвіт» - асоційованої школи ЮНЕСКО, чотириразового золотого, двічі бронзового призера міжнародних виставок «Сучасні навчальні заклади», «Інноватика в освіті України», володаря звання «Лідер сучасної освіти» та «Флагман сучасної освіти», лауреата Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни