Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сайт Запорізької облдержадміністрації за відкритістю та доступністю інформації посів п’яте місце в Україні

6 липня 2015 - 13:24

Про це повідомив голова облдержадміністрації Григорій Самардак під час  відкритої  наради  з керівниками департаментів та управлінь ОДА, яка відбувалася в он-лайн режимі. Присутні доповіли про підсумки роботи структурних підрозділів за перше півріччя 2015 року, а також про плани роботи на поточний момент.

Головні напрямки роботи більшості підрозділів облдержадміністрації – підготовка до наступної сесії обласної ради, продовження роботи над Стратегією регіонального розвитку до 2020 року, а також щодо впровадження реформи з децентралізації влади. Зокрема, нині на розгляд депутатів облради представники структурних підрозділів готують карту області з розподілом нових громад, а також економічне обґрунтування їх утворення.

Окрему увагу учасники наради приділили питанням субсидій на комунальні послуги. За даними директора Департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана, із прогнозованих по області 320 тисяч домогосподарств правом на пільги наразі скористалися тільки 83 тисячі. Збільшення кількості заявників очікується з початком опалювального періоду. Щоб уникнути ажіотажу і перевантаження соціальних служб восени,  голова облдержадміністрації Григорій Самардак доручив  посилити роботу щодо інформування населення з цього питання.

Актуальним на сьогодні стало питання індексації заробітної платні в усіх сферах бюджетних структур. Причому воно носить системний характер не тільки в Запорізькій області, а й по всій країні. Аби з держбюджету було профінансовано кошти на  індексацію, потрібна підтримка народних депутатів Україні. Тож очільник виконавчої влади області запланував особисту зустріч з народними обранцями.

Найближчим часом в області стартує масова збиральна кампанія. Загалом у регіоні заплановано зібрати врожай ранніх зернових з площі понад 870 тисяч га. Для цього підготовлені 2 572 комбайни.

Про підсумки здачі основної сесії ЗНО доповів в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Віктор Захарчук. Посадовець повідомив, що 41 пункт ЗНО завершив роботу  без єдиного порушення. Вже з 10 липня стартує вступна кампанія до ВИШів Запорізької області.

Чималу увагу посадовці приділяють підтримці військових та патріотичному вихованню. Зокрема заплановано розміщення білбордів та окрема робота з волонтерами.

- Віднині всі наради з керівниками структурних підрозділів будуть проводитись у он-лайн режимі і транслюватись на сайті облдержадміністрації. Хочу зазначити, що правильність нашої позиції, в першу чергу – відкритість, уже відзначив Інститут розвитку регіональної преси. Вперше в країні було проведено моніторинг 49 органів влади обласного рівня та міста Києва. Метою дослідження було з’ясувати, наскільки повно та відкрито розміщується інформація про діяльність органів влади. За результатами рейтингу сайт Запорізької облдержадміністрації посів п’яте  місце. Гадаю, що це гарний результат. І ми маємо працювати в цьому ж напрямку, аби стати найпрозорішими та найвідкритішими для людей - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області