Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для абітурієнтів в облдержадміністрації відкрито консультаційні телефони

7 липня 2015 - 11:49

Для абітурієнтів в облдержадміністрації відкрито консультаційні телефони

На цьому тижні розпочинається основна сесія вступної кампанії-2015, яка триватиме з 10 липня до 17 серпня. Можливість подати документи до вишу мають лише ті вступники, в яких є сертифікати ЗНО, отримані в 2015 році.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, 1 липня закінчився прийом заяв на денну форму навчання від вступників, які не складають вступні екзамени і не проходять творчі конкурси. Наразі триває прийом заяв від тих, хто складатиме іспити. Заяви приймаються до 24 липня, після чого абітурієнтів чекає екзаменаційний тиждень відповідно до правил прийому кожного окремого вищого навчального закладу.  

Підсумки вступної кампанії стануть відомі не пізніше 12 години 4 серпня, саме тоді буде оприлюднено рейтинговий список. Після чого абітурієнт повинен виконати вимоги щодо зарахування, а саме - віднести до приймальної комісії оригінали документів для вступу до 18 години 8 серпня. Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться не пізніше 12 години 10 серпня, за кошти фізичних і юридичних осіб – не пізніше 17 серпня. Рекомендація щодо зарахування на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб тих, хто не потрапив на бюджетні місця, надається за всіма пріоритетами, зазначеними вступником під час  подання заяв.

Вступна кампанія-2015 майже не має відмінностей від минулорічної. В абітурієнтів залишається право подавати документи відразу до п’яти вищих навчальних закладів на три спеціальності в кожному з них і можливість реєструвати документи в електронній формі. Разом з тим, змінився обов'язковий пакет документів вступника: скасовано обов’язковість подання медичної довідки. Проте ВНЗ, які готують фахівців зі специфічними умовами праці, можуть встановлювати окремі вимоги, зокрема і щодо медичних показників.

Запроваджено вступ за пріоритетністю вищих навчальних закладів, напрямів або спеціальністю, які самостійно обирає абітурієнт під час вступу на навчання для отримання ступеня бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на денну форму навчання на місця державного замовлення на основі повної загальної середньої освіти. Ці пріоритети не можуть змінюватись протягом усієї вступної кампанії.

Під час вступної кампанії-2015 з 1 липня в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації працюватимуть консультаційні телефони: 239-04-28 – з питань вступу до ВНЗ ІІІ-ІУ рівнів акредитації і 239-01-59 – з питань вступу до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Абітурієнти та їх батьки зможуть отримати необхідні консультації та поінформувати про зафіксовані ними порушення під час кампанії.

У Департаменті освіти та науки повідомили, що найближчим часом, після отримання затверджених центральними органами виконавчої влади показників буде оприлюднена кількість бюджетних місць.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області