Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна рада підтримала проект Перспективного плану формування територій громад Запорізької області

7 липня 2015 - 16:41

Головним питанням 44-ї позачергової сесії облради стало ухвалення проекту Перспективного плану формування територій громад Запорізької області. Попередній проект депутати відхилили на черговій сесії 28 травня і запропонували його доопрацювати. Більше місяця облдержадміністрація спільно з офісом реформ у Запорізькій області   визначали потенційні адміністративні центри громад, їх зони доступності та межі територій. Завдяки проведеній консультаційній роботі з громадами у новому проекті Перспективного плану запропоновано створення в регіоні 69 громад замість передбачених 48 раніше. Крім цього, Департамент фінансів облдержадміністрації здійснив нові розрахунки з урахуванням   ризиків та вигод для кожної громади.

Проте у деяких депутатів виявилось чимало заперечень та зауважень до запропонованого проекту. В своїх виступах вони намагались переконати колег, що Запорізька область не готова до формування спроможних громад.

- Дійсно, на сесії, яку ми відкривали більше місяця тому,  питання було не готове. Але за місячний термін офіс реформ провів чимало переговорів  на місцях із головами сільських та селищних рад, а також з громадами. За цей час   група наших фахівців побувала в Польщі для вивчення їхнього досвіду, проведено кілька зустрічей із фахівцями з-за кордону. І на даний момент ніхто в цій залі не сумнівається в необхідності даних реформ. Ті ж, хто сьогодні  «ставлять коми» в цьому питанні,  насправді займаються популізмом. Адже всі, з ким я спілкувався, підтверджують: нам потрібні зміни. Нині ми не затверджуємо план, а говоримо про наміри проводити реформи. Тож ми з вами сьогодні маємо затвердити проект Перспективного плану. Згадайте: два тижні тому сталася аварія на колекторі в Бердянську, вчора така ж - у Запоріжжі. Тому що підвела інфраструктура, яка потребує вливання чималих інвестицій. І таких прикладів чимало. Тим часом, за умов прийняття Перспективного плану розвитку  можливі багатомільйонні інвестиції. І ці кошти лише чекають нашої готовності прийняти реформи. Тож я чекаю, що ми з вами приймемо це рішення, яке є вкрай необхідним для нашого регіону, - звернувся до депутатів голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Прислухавшись до аргументів очільника регіону, депутати в підсумку підтримали проект Перспективного плану формування територій громад Запорізької області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області